Ingrediente :
200 g unt
3 galbenusuri
1 vanilie
180 g zahar pudra
1/2 lingurita de bicarbonat stins in otet
un strop de sare
faina cat cuprinde
gem,marmelada sau dulceata (ce doriti)
Pentru decor :
50 g ciocolata neagra
50 g ciocolata alba
Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul farin si vanilia pana se inspumeaza .Adaug galbenusurile ,sarea ,bicarbonatul stins in otet si amestec.Pun faina pana se f-za un aluat care cade greu dupa lingura (o crema groasa).
Cu o lingurita am format fursecuri mici in forma tapetata cu hartie de copt .
Coacem la foc potrivit pana se maronesc usor pe margini.Se usuca cand le scoatem afara,asa ca nu le lasam sa se coaca prea mult in cuptor .
Cand sunt reci le lipim,cate doua, cu gem si le glazuram cu ciocolata topita ,neagra si alba !
Le pastrez la temperatura camerei intr-o cutie de plastic inchisa bine !
Fraged si gustos !
Arata foarte frumos, asa, glazurate in doua culori! Arunca-mi si mie cateva, te rog!!!
RăspundețiȘtergerePrindeeeeeeeeeee , doua bucati cu gem de caise !:)
RăspundețiȘtergereVai,ce bunaciuni aici la tine.Arunca si la mine cateva cu gem de caise.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Acum este tarziu ,nu mai am ! :) La tura viitoare !
RăspundețiȘtergerePentru tine ,pupici !
ce frumusele de fursecuri! vreau si euuuuuuuuuu!
RăspundețiȘtergereCu unt cocoș merge? Sau ulei?
RăspundețiȘtergereUntul le fragezeste foarte bine, dar puteti incerca si cu margarina !
RăspundețiȘtergereCu ulei nu le-am preparat niciodata ! Am si fursecuri cu ulei,le gasiti in lista de fursecuri,in partea dreapta a blogului, se numesc Cookies !
Untul le fragezeste foarte bine, dar puteti incerca si cu margarina !
RăspundețiȘtergereCu ulei nu le-am preparat niciodata ! Am si fursecuri cu ulei,le gasiti in lista de fursecuri,in partea dreapta a blogului, se numesc Cookies !