In general cuscus(couscous) este asociat cu mancarea marocana, dar
este savurat atat in Africa , cat si in Orientul Mijlociu.
Datorita usurintei in preparare precum si datorita beneficiilor pe care le
aduce acest produs sanatatii, a devenit foate popular si in alte parti ale
lumii.
Reteta mea este una delicioasa ,exotica cu gusturi tropicale ! :)Ingrediente :
300 g cuscus
600 g piept de pui
1 avocado
1 lamaie
2 portocale
1 legatura de patrunjel
3 linguri cu ulei de masline pentru dressing + 3 linguri pentru fript piept de pui
sare si piper
Mod de preparare :
Pieptul de pui se spala ,se sterge si se asezoneaza cu sare si piper.Incingem ,intr-o tigaie, putin ulei de masline si frigem pieptul de pui ,la foc mic. Cand este gata se taie in bucatele si se lasa deoparte pana pregatim celelalte ingrediente .
Pregatim cuscus-ul conform instructiunilor dupa plic(prin fierbere, 5 minute ) sau se toarna 3 litri de apa clocotita peste el, acoperim cu folie de plastic si lasam sa se umfle.Se scurge surplusul de apa.
Am taiata marunt patrunjelul ,am curatat un avocado si o portocala(fara partea alba , doar pulpa) pe care le-am taiat cubulete.
Am stors o portocala si o lamaie ,am adaugat peste zeama lor ulei de masline, sare si piper.Acest dresing l-am turnat peste cuscus .Am amestecat usor si am continuat cu pieptul de pui taiat cubulete,patrunjelul, avocado si portocala .
Am servit alaturi de un Cocktail Campari Orange ! :)
50 ml. bitter Campari
150 ml. suc natural de portocale
cuburi de gheata
Deosebit de gustos !
Pofta buna !
Rapid si gustos.Imi place.
RăspundețiȘtergereMultumesc !:)
RăspundețiȘtergereMi-a placut ...combinatie reusita intre sarat si dulce. A fost ”aplaudat”. Multumesc!
RăspundețiȘtergerehttp://ceciliarosca.blogspot.ro/2014/02/cuscus-exotic.html