4 kg de visine curatate de samburi
4 kg de zahar
zeama de la 2 lamai mari
La mine a mers asa de repede,zici ca eram bagata in priza .:))
Dupa ce avem visinele spalate si curatate de samburi, le punem intr-o cratita mare, adaugam peste ele zaharul si le lasam asa pana a doua zi .
Amestecam usor, din cand in cand . Cand nu se mai aduna spuma, adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa fiarba pana in momentul in care picaturile de dulceata,turnate pe o farfurie rece,nu mai curg .Avem grija sa probam destul de des,pentru ca ne putem pacali usor si sa lasam dulceata sa fiarba prea mult .
Trebuie sa-si pastreze culoarea rosu-inchis.
Turnam dulceata fierbinte in borcane spalate si sterilizate .Inchidem capacele ermetic si lasam dulceata cu gura in jos, invelite in patura ,pana a doua zi .
Delicioasa !
Spor la treaba !
Si a mea ;))) arata delicios
RăspundețiȘtergereFoarte buna! Nu am pus pana acum zeama de lamaie in dulceta. Ce rol are?
RăspundețiȘtergereGabriela ,zeama de lamaie o folosesc pentru a regla aciditatea , pentru o mai buna conservare si contine pectina care pastreaza prospetimea si culoarea fructelor ;este mai sanatoasa decat pectina sintetica din gelfix .
RăspundețiȘtergereAm vazut ca majoritatea retetelor de dulceturi contin lamaie .
Va doresc o seara placuta !
Alice , vin sa-ti vad dulceata .:)
Este si pe placul meu.Eu o fac mai acrisoara,asa imi place.
RăspundețiȘtergereTe pup!
o sa incerc si eu sa fac,pana acum n am facut dulceata de visine,cu voi asa gospodine cu experienta ,nu are cum sa nu mi iasa buna!!!!va pup....
RăspundețiȘtergereAnonim, daca urmezi pasii ,simpli, nu dai rateu !
RăspundețiȘtergereSucces si astept sa-mi spui cum ti-a iesit !
Pupici ! :)
Pare a fi grozava!
RăspundețiȘtergereOincerc chiar astazi. Cate borcane ies din cantitatea asta de visine?
Imi pare rau ca nu mai tin minte...am facut si o a doua tura si le-am
RăspundețiȘtergereamestecat .Oricum cred ca ies in jur de 10 borcane mici !
Multumesc de vizita si te asptept sa-mi spui cum ti-a iesit dulceata!
Spor la treba !
Te pup !:)