Din bucataria
britanica va voi delecta cu un desert incantator .Cu gustul sau un pic acrisor,
rubarba este delicioasa atunci cand este folosita în bucatarie. Considerata de
unii fruct, de altii legumă, ea poate insoti multe dintre preparatele
noastre culinare.Inainte de a folosi în bucatarie coditele, taiati‑le
extremitatile, apoi îndepartati pielita care le acopera, dupa care le puteţi
taia bucatele.
Delicioasa rubarba viu colorata poate constitui un desert perfect.
Delicioasa rubarba viu colorata poate constitui un desert perfect.
Ingrediente :
500 g rubarba
75 g zahar brun
coaja rasa si zeama de la 1 portocala mare
1 pliculet de zahar vanilat bourbon
Crema custard :
150 ml de lapte gras
250 ml smanatana grasa pentru frisca
50 g zahar tos
6 galbenusuri mari
1 plic zahar vanilat bourbon
Mod de preparare
rubarba :
Taiati tulpinile de rubarba fasii scurte si puneti-le intr-o
cratita ,impreuna cu zaharul brun,coaja si sucul de la portocala .Adaugati
putina apa, vaniliile si puneti cratita la foc mare . Cand lichidul incepe sa
clocoteasca, micsorati flacara si lasati cratita la foc mic 10 minute sau pana
se fragezeste rubarba . Luati cratita de pe foc si lasati-o sa se raceasca
bine.
Intre timp preparati
crema custard .
Puneti intr-o cratita cu fundul gros laptele ,smantana ,1
lingura de zahar tos si lasati-le sa dea in clocot . Intre timp , bateti cu un
tel galbenusurile si restul de zahar intr-un bol mare, pana obtineti o
compozitie omogena si cremoasa.Chiar inainte ca laptele cremos sa dea in clocot
,luati-l deoparte si turnati-l in compozitia de ou cu zahar,amestecand continuu
cu telul ; adaugam si vanilia .Strecurati amestecul in cratita si puneti-o la
foc mic. Amestecati constant cu o lingura de lemn ,pana cand crema se ingroasa
suficient incat sa ramana pe lingura ; nu o tineti prea mult pe foc pentru ca
se va inchega.Turnati-o intr-un bol racit si lasati-o sa se raceasca,amestecand
din cand in cand, ca sa nu formeze o coaja.
Cand este gata de servire ,introduceti trei sferturi din rubarba racita in crema rece. Puneti o lingura de rubarba in fiecare pahar de servit si turnati deasupra crema de lapte .Adaugati restul de rubarba peste crema si serviti .
Cand este gata de servire ,introduceti trei sferturi din rubarba racita in crema rece. Puneti o lingura de rubarba in fiecare pahar de servit si turnati deasupra crema de lapte .Adaugati restul de rubarba peste crema si serviti .
Pofta buna la o noua reteta marca Gordon Ramsay ! :)
arata grozav de bine! Pup
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta arata tare bine, cu siguranta am sa incerc!
RăspundețiȘtergereDesertul cu rubarba, asa-i? Bestial!
RăspundețiȘtergereai primit noua carte? pup....astept si alte retete by Gordon...super tare...love you my friend...love you G.
Nu am mancat niciodata rubarba,dar imi place desertul tau cum arata.
RăspundețiȘtergerePup!