miercuri, 13 iunie 2012

Clatite cu ciuperci si mozzarella

Stiu ca este cald si nu mai vreti sa preparati clatite... dar zic si eu... asa, fara sa ofensez pe nimeni ,sa le incercati, pentru ca dupa ce le gustati....:)) 
Ok , hai sa va spun de ce aveti nevoie sa preparati bunaciunile astea .:))



Ingrediente :

15 clatite medii preparate dupa reteta folosita de dumneavoastra
500 g ciuperci champignon
mozzarella
2 linguri cu parmezan
100 ml vin alb sec
100 ml supa de legume
100 g unt sau ulei de masline
1 ceapa

Mod de preparare :

Ciupercile le spalam si le taiem in cubulete.
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in 50 g unt,iar cand incepe sa se rumeneasca punem ciupercile si le lasam cateva minute sa se inmoaie ,apoi stingem cu 100 ml vin .Lasam sa se evapore vinul,punem putina sare, piper si 100 ml. supa de legume,apoi lasam pe foc sa scada lichidul .
Adaug parmezanul,amestec si iau de pe foc tigaia . Trebuie sa se formeze un sos legat,catifelat .


Cu untul ramas (50 g) ungem bine o tava si asezam clatitele umplute cu compozitia de ciuperci din tigaie. Impachetam clatitele ca pe trabucuri .
Peste clatite punem multa mozzarella si dam la cuptor incins 15 minute .




Delicioase !



 Pofta buna !

4 comentarii:

  1. Immm ce pofta mi-ai facut.Arata tare bine.
    Te pup si-ti doresc seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si ce daca e cald (adica la mine abia a venit caldura)... tot as minca vreo citeva bucati, doar nu mincam numai salata ca sa nu incalzim bucataria... Clatitele tale imi aduc aminte de vremuri de demult,,, papam la greu clatite frantuzesti, erau enorme si umplute cu feliute de sunca, ciuperci... mamaaa, ce bunatate... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. Imbratisari calde de la mine ,pentru voi !:) Poate va este frig, cine stie !:))

    Dani, tu esti o norocoasa ,ai o fetita minunata si locul unde traiesti iti ofera o persepectiva culinara desavarsita ; cascaval,mult cascaval...fondue .... gata, am luat-o razna !:))

    RăspundețiȘtergere