marți, 29 mai 2012

Tort de ciocolata Mississippi - Gordon Ramsay


Acest desert american ,consistent, mai este numit si Mississippi mud pie.  Desi arata ca un tort,nu ca o placinta, are o crema groasa de ciocolata (de unde si cuvantul mud,care inseamna noroi )si a fost asemanat cu mlastinile raului Mississippi . 
Inca o reteta din cartea lui chef Gordon Ramsay ,preferatul meu !:)
Daca iubiti  ciocolata neagra,multa , acest tort este cel mai potrivit !






Blat de biscuiti :

200 g de biscuiti digestivi
60 g unt
60 g ciocolata neagra de calitate

Crema de ciocolata :


180 g ciocolata neagra
180 g unt
4 oua mari
90 g zahar brun
90 g zahar tos  ,alb
200 mi smantana grasa

Topping:


200 ml de smanatana grasa, rece
3 linguri zahar pudra
ciocolata rasa ,pentru a presara pe deasupra


Pentru a prepara blatul ,introduceti biscuitii digestivi intr-o punga sigilata si sfaramati-i bine cu un facalet. Puneti-i intr-un bol mare .Topiti untul si ciocolata intr-un bol termorezistent,la bain-marie . Amestecati pana se inmoaie ,apoi luati bolul de pe foc, turnati biscuitii sfaramati si amestecati pana se omogenizeaza bine.
Puneti acest amestec intr-o forna de tort cu diametrul de 23 cm si fund detasabil . Cu spatele unei linguri,apasati compozitia pe fundul si pe marginile formei , pentru a o nivela.
Lasati blatul la rece ,pentru a se intari .
Preincalziti cuptorul la 180 de grade .

Pentru aprepara crema , topiti ciocolata intr-un bol, la bain-marie, apoi puneti vasul deoparte si lasati crema sa se raceasca . In alt bol mare, bateti cu mixerul ouale si cele doua tipuri de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugati smanatana lichida si amestecati ,apoi adaugati ciocolata topita si untul.

Turnati amestecul peste blatul de biscuiti si dati-l la cuptor pentru 45 de minute .
Lasati-l sa se raceasca bine inainte de a-l scoate din forma .

Pentru topping , bateti smantana cu zaharul pudra pana obtineti o frisca groasa .
Turnati-o peste prajitura rece si presarati deasupra ciocolata rasa .




Pofta buna la o felie de tort cu consistenta si gust de 13 stele Michelin ! :)


5 comentarii: