Brownies cu gust intens de ciocolata, textura moale si cremoasa .
O bunatate de prajitura cu ciocolata care iti explodeaza simturile prin efectul sau euforizant,un desert fin si dezirabil, pe care ni-l putem oferi ca un rasfat .
Splendoarea acestei prajituri delicioase sta in faptul ca, la prepararea ei,folosim doar un castron mare si un tel .
Ingrediente :
200 g faina
220 g zahar
400 ml lapte
60 g cacao
1 lingurita praf de copt
50 ml cafea
100 g ciocolata neagra
50 g /ml unt/margarina/ullei
100 g ciocolata cu lapte topita cu 2 linguri de smantana lichida (pentru glazura)
Mod de preparare :
In castron, vom amesteca faina,cacaua si praful de copt ( cernute).
Peste ele vom turna usor laptele rece in care am dizolvat zaharul.
Amestecam cu telul.Adaugam cafeaua rece, apoi ciocolata neagra topita impreuna cu 50 ml ulei.
Eu am copt prajitura intr-o tava yena.
Dam la cuptor pt. 50 de minute la foc mic. Lasam prajitura cu ciocolata sa se raceasca si o glazuram cu ciocolata cu lapte topita impreuna cu 2 linguri de frisca lichida sau smantana lichida.
O modalitate de prezentare, imbracata in sarbatoare ! :)
Pofta buna !
Va astept parerile cu mare interes, multumesc !
Și mie îmi plac prăjiturile care se prepară ușor. Brownie a ta arată foarte bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult !
RăspundețiȘtergereFoarte faina reteta ta si mie imi place tare mult prajitura asta ciocolatoasa.
RăspundețiȘtergereSigur am sa o incerc.
Foarte ușor și apetisant. O sa incerc
ȘtergereSuper reteta. Felicitari!
RăspundețiȘtergerenu pare greu de făcut, arată super bine ��������
RăspundețiȘtergeream să o fac și eu, tot fac prăjituri , aceleași de mult timp, este timpul să mai schimb ;)
mulțumesc pentru rețetă ! ������
Nu este prea puțină faina pentru 400 ml lapte? Am făcut și nu s-a copt.Multumes!
RăspundețiȘtergereReteta este perfecta ! Contine 400 g faina si 60 g cacao, suficiente pt. a obtine o compozitie fluida ! Foc mic si 50 minute !
RăspundețiȘtergerePrajitura a fost preparata cu succes pe facebook, pe grupuri...
Eu am preparat-o de 2 ori, doar saptamana trecuta ! Este delicioasa !
Este posibil ca faina ta sa nu fi absorbit suficient lichid !Imi pare rau ! Mai incearca,este pacat, ca este o super prajitura !
200 g faina*
ȘtergerePai în comentariul acesta ați scris 400gr faina în reteta ați scris 200gr, care este ok ?
ȘtergereAm rectificat.
Ștergere200 g faina.
In reteta scrie 200g faina.....
RăspundețiȘtergere400 ml lapte !
RăspundețiȘtergere200 g faina !
60 g cacao !
Super buna
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, Florentina !
RăspundețiȘtergereBuna :) foc mic la dvs in jur de cate grade inseamna? Acum o fac si vreau sa imi iasa :*
RăspundețiȘtergere160 grade.
ȘtergereAcum e in cuptor, simplu, dar si eu sunt curioasă daca iese, seamănă cu un chec, dar fara niciun ou??
RăspundețiȘtergereNu este chec, este negresa mea preferata, are ciocolata si cafea. Eu o pregatesc de cel putin doua ori pe luna ! Sa-i puneti si glazura, este grozava !
RăspundețiȘtergereBună! Fara oua?
RăspundețiȘtergereFara oua!
Ștergere