Va plac prajiturile bine insiropate ?
Ingrediente prajitura in tava de22/30 cm :
5 oua
350 g faina
200 g zahar
125 ml sifon sau apa minerala
125 ml ulei
1 lingurita praf de copt
3 pliculete de zahar vanilat
Ingrediente pentru sirop:
150 g zahar
2 linguri cacao
250 ml apa
2 fiole esenta de rom
100 g unt
Mod de preparare prajitura in tava 22/30 cm :
Intr-un bol vom mixa la viteza mare ouale cu zaharul si vanilia.Turnam usor, in timp ce mixam,la viteza mai mica uleiul,apoi sifonul si praful de copt.
Faina cernuta o adaugam in bol cu ajutorul unei palete.Vom amesteca usor de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,apoi o dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste si trece testul scobitorii.
Cand s-a racit o taiem in patratele ,le distantam un pic intre ele si turnam cu lingura siropul caldut.
Presaram ciocolata rasa si o lasam pana a doua zi .
Siropul :
Intr-o craticioara vom face un sirop grosut din zahar si apa.Adaugam cacaua si amestecam cu telul,sa nu faca cocoloase.Punem si untul.Dam la o parte de pe foc si cand s-a racorit punem esenta de rom.
Peste prajitura putem presara si nuca macinata !
Pofta buna !
Arata foarte fain!
RăspundețiȘtergereCat cacao trebuie? (nu apare la ingrediente)
Vdaiana ,2 linguri cacao !
RăspundețiȘtergereTe pup , multumesc !
Bună! Un fel de prajitura "tavalita" , netavalita ��. Îmi place prajitura ta ca nu muncești și nu rezulta atâta deranj ca la tavalita ��. Se va mai face. Mulțumesc!
RăspundețiȘtergereBună! Un fel de prajitura "tavalita" , netavalita ��. Îmi place prajitura ta ca nu muncești și nu rezulta atâta deranj ca la tavalita ��. Se va mai face. Mulțumesc!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, Lavinia !:)
RăspundețiȘtergereTe mai astept pe la mine !
Am făcut și eu prajitura buna
RăspundețiȘtergere