Poate fi pregatita si in forma de tarta !
Ingrediente crusta :
400 g faina
240 g unt gras + 10 g uns tava
5 linguri zahar
1 ou
3 plicuri zahar vanilat
Crema caramel cu ciocolata :
350 ml smanata pentru frisca (eu folosesc Pilos)
50 g ciocolata umpluta cu caramel sau ciocolata simpla
2 linguri cu varf de faina
3 linguri cu varf zahar
3 plicuri zahar vanilat
putina sare
Mod de preparare blat :
Intr-o cratita, vom pune 240 g unt gras pe care-l vom topi pe foc mic. Dam la o parte de pe foc si adaugam zaharul si vaniliile.Frecam cu un tel pana se dizolva zaharul. Daca compozitia s-a racorit, vom adauga oul.
Incorporam si faina, framantam un aluat sfaramicios. Dam aluatul la rece pentru 2 ore.
In acest timp vom pregati crema caramel.
Mod de preparare crema caramel :
Intr-o craticiora, vom carameliza pe foc mic cele 3 linguri cu varf de zahar si 3 vanilii .Cand a devenit usor aramiu, punem cu grija, smantana lichida si lasam pana se topeste zaharul . Adaugam sarea si faina, amestecam energic sa dispara cocoloasele . Dam crema la o parte de pe foc si punem ciocolata bucatele.
Lasam sa se racoreasca !
Intindem o treime din aluat intr-o tava 20/30 cm si peste el asezam toata crema caramel.Aluatul oprit se rade prin razatoarea mare peste caramel si dam la cuptor incins la foc mediu pentru 40 de minute .Avem grija sa fie copt blatul !
Lasam sa se raceasca bine prajitura, apoi o portionam !
Pofta buna !
Foarte buna! Nu am reusit sa intind o foaie, nu stiu de ce, insa am dat pe razatoare si primul strat si am omogenizat eu cu mana. Fiului meu i a placut foarte mult! Multumim de reteta!
RăspundețiȘtergere