Este o reteta marocana din cartea de bucate - Bucataria Lumii- Gordon Ramsay .
1 pachet foi pentru placinta
200 gr. frunze de spanac spalate si uscate
250 gr.de branza feta
1 ou mare,batut
marar si patrunjel
1 lingura ulei de masline
sare de mare si piper
150 gr. de unt topit
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul la 200 de grade.Sfaramam branza feta peste spanac si adaugam oul,verdeturile tocate,sare si piper .
Lucram cu cate doua foi odata ,pastrandu-le pe celelalte acoperite cu un servet de bucatarie ,pentru a nu se usca. Ungem cu unt topit prima foaie si apoi o punem si pe a doua peste prima si ungem. Taiem foile pe lung ,in doua,punem o lingura de umplutura de branza feta si spanac la capatul dreptunghiului de aluat ,lasam o margine de 2 cm. pe ambele parti.Rulam aluatul peste umplutura cat sa o inchidem,apoi pliati ambele capete si continuati sa rulati,ca si cum ati face o tigareta. Repetati procesul cu celelalte foi.
Dati rulourile la cuptor 20-30 de minute ,pana cand devin fragede si rumene.
Sfat : Nu frecati , ca mine, branza cu spanacul , amestecati lejer cele doua ingrediente .
Optional am folosit seminte de susan dupa ce am uns rulourile cu galbenus batut.
Bune-bune!
Hmmm, ce-as minca si eu... dar nu am foi de placinta... Servesc virtual de la tine, ca sa-mi treaca pofta...
RăspundețiȘtergereTe-as servi cu mare drag ! :)
RăspundețiȘtergerearata foarte bine si cu siguranta au fost foarte gustoase !
RăspundețiȘtergereTe pup!
Sunt foarte bune ,le-as degusta in fiecare zi !
RăspundețiȘtergereSi eu te pup !:)
Ce pofta mi s-a facut :d
RăspundețiȘtergere