marți, 8 mai 2012

Rulouri cu spanac si branza feta



Este o reteta marocana din cartea de bucate -  Bucataria Lumii- Gordon Ramsay .











 Ingrediente :

1 pachet foi pentru placinta
200 gr. frunze de spanac spalate si uscate
250 gr.de branza feta
1 ou mare,batut
marar si patrunjel
1 lingura ulei de masline
sare de mare si piper
150 gr. de unt topit

Mod de preparare:

 Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam spanacul si lasam pana se inmoaie.Se scoate intr-o strecuratoare ,se apasa cu o lingura sa indepartam zeama in exces si se usuca cu hartie-prosop.Tocam marunt spanacul si il punem intr-un bol mare .
Preincalzim cuptorul la 200 de grade.Sfaramam branza feta peste spanac si adaugam oul,verdeturile tocate,sare si piper .
Lucram cu cate doua foi odata ,pastrandu-le pe celelalte acoperite cu un servet de bucatarie ,pentru a nu se usca. Ungem cu unt topit prima foaie si apoi o punem si pe a doua peste prima si ungem. Taiem foile pe lung ,in doua,punem o lingura de umplutura de branza feta si spanac la capatul dreptunghiului de aluat ,lasam o margine de 2 cm. pe ambele parti.Rulam aluatul peste umplutura cat sa o inchidem,apoi pliati ambele capete si continuati sa rulati,ca si cum ati face o tigareta. Repetati procesul cu celelalte foi.

Dati rulourile la cuptor 20-30 de minute ,pana cand devin fragede si rumene.



Sfat : Nu frecati , ca mine, branza cu spanacul , amestecati lejer cele doua ingrediente .

Optional am folosit seminte de susan dupa ce am uns rulourile cu galbenus batut.

Bune-bune!

5 comentarii:

  1. Hmmm, ce-as minca si eu... dar nu am foi de placinta... Servesc virtual de la tine, ca sa-mi treaca pofta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Te-as servi cu mare drag ! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. arata foarte bine si cu siguranta au fost foarte gustoase !
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt foarte bune ,le-as degusta in fiecare zi !
    Si eu te pup !:)

    RăspundețiȘtergere