vineri, 18 mai 2012

Chili con carne

Mi-am propus sa pregatesc aceasta reteta acum  multa vreme si chiar daca este o mancarica potrivita sezonului rece ,nu am rezistat ! :)
Chili con carne ,desi este considerata o mancare traditional mexicana ,originalitatea ei este disputata si de spanioli,amerindieni si chiar de chinezi. Texanii o considera mancarea lor traditionala.
Oriunde ar fi radacinile acestui preparat ,este o mancare delicioasa, care merita pregatita,nu doar o data  !




Ingrediente:

600 gr. carne tocata amestec, de buna calitate
500 gr. fasole rosie fiarta, la conserva
1 ceapa mare
4 catei usturoi
2 rosii
1 cutie cu rosii cuburi
2 ardei rosii kapia
1 ardei gras galben
2 ardei iuti
1 lingurita chimen
1 lingurita oregano
1 lingurita cimbru
1 lingurita paprika dulce
1 lingurita paprika iute
1 lingurita sare 2 foi de dafin


Mod de preparare :

Pentru inceput spalam si taiem cuburi, ardeii,rosiile,ceapa . Usturoiul se taie foarte marunt .
Incingem 4 linguri cu ulei de masline si punem carnea la calit pentru 5 minute,apoi adaugam ceapa,usturoiul si lasam sa se inmoaie .Urmeaza condimentele ,le inabusim 2 minute si adaugam rosiile crude,ardeii ,rosiile din conserva si fasolea .
Lasam sa clocoteasca ,la foc mic, pana se formeaza un sos gros.
Este o mancare delicioasa si am servit-o cu pita .
Reteta de pita o gasiti aici : http://calatorii-culinare-adina.blogspot.com/2012/05/tocanita-taraneasca-de-porc-cu-ciuperci.html

Optional, puteti adauga chimion, naut sau porumb din conserva !



Pofta buna !




5 comentarii:

  1. Delicioasa , ca sa nu mai spun de aspect ...
    Regret ca nu gasesc posibilitatea de abonare la blogul tau , draga Adina .

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Diana, iti multumesc pentru vizita si te mai astept pe la mine!
    Referitor la abonare ,am sectiunea - Abonati-va la postari si comentarii- in parte dreapta a blogului,jos ,deasupra la bloguri preferate !
    Daca doresti sa facem schimb de link ,anunta-ma !

    Te pup !
    Weekend placut !

    RăspundețiȘtergere
  3. In aceasta reteteta, condimentul esential este chimionul, nu chimenul, Chimionul se gaseste in magazinele de mirodenii, plafar,etc.Are o cu totul alta aroma. Un condiment bun pentru chili con carne este condimentul pentru fasole de la Fuchs,pusa o lingura buna, desi se mai cere chimion, macar o lingurita.Imi permit sa fac aceasta observatie, pentru ca am mancat chili con carneTexMex, gatit de americani.Am vazut si cum il fac ei.

    RăspundețiȘtergere