miercuri, 16 mai 2012

Sarmalute in foi de vita-de-vie

Va poftesc la sarmalute in foi de vita-de-vie cu iaurt ! :)



Ingrediente :

70 bucati de foi de vita de vie
1,5 kg carne tocata porc
200 gr. orez
1 ceapa mare
250 ml. suc de rosii
1 cutie cu rosii ,cuburi
boia de ardei dulce
cimbru,sare si piper
marar






 Mod de preparare :

Punem la fiert cam 2 litri de apa si incepem sa oparim vita de vie ,cam 5 minute .O scurgem bine si o lasam sa se raceasca.
Peste carnea tocata punem ceapa taiata marunt, putin marar tocat ,orezul spalat,cimbru,daca va place, sare si piper,sucul de rosii si amestecam bine ! Consistenta trebuie sa fie moale ,nu dura, sa iasa sarmalele pufoase .Mai adaugati suc de rosii daca considerati ca ,compozitia este inca dura !

Incepem sa impachetam sarmalutele in felul urmator : asezati pe o suprafata curata o frunza de vita,cu partea lucioasa in jos si inlaturati codita .Puneti o lingura cu varf de umplutura in mijlocul frunzei,aproape de marginea nervurii .Pliati deasupra capatului nervurii pentru a acoperi umplutura , apoi indoiti ambele capete ale frunzei de vita-de-vie si rulati-o ca pe o tigara. Repetati procesul cu restul de frunze si cu restul de umplutura.

Asezam , daca ne raman , foi de vita, pe fundul la o cratita si incepem sa asezam sarmalutele,pe randuri. Dupa fiecare rand turnam rosiile cuburi  amestecate cu boia de ardei dulce si presaram cateva frunzulite de marar.
Acoperim sarmalutele cu apa ,cat sa le inece si dam la cuptor incins pentru o ora .
Putem adauga si o cana de bors !
Sunt gata cand orezul este moale !

Servim cu iaurt sau smantana ; eu prefer iaurtul ! :)

Pofta buna !



3 comentarii:

  1. Din astea chiar n-am mincat de multisori ani, ca n-am frunza de vie... Poate anul asta reusesc sa string vreo citeva frunzulite, ca sa-mi satisfac dorinta, dar pina atunci servesc de la tine, dar pentru mine vreau cu smintina, ca aici tot cu iaurt natural maninc ardeii umpluti... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt grozav de bune,vreau si eu.
    Fac orice altceva numai sa nu invelesc sarmale,nu-mi place deloc acest lucru.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt migaloase si se mananca atat de repede ...dar gustul si laudele, merita stradania ! :))

    Va pup !

    RăspundețiȘtergere