Prajitura Tiramisu este un desert traditional italian,delicios si fin ,apreciat nu doar de italeni ci si de romani.Nu cred ca exista restaurant care sa nu aiba in meniu aceasta prajitura deosebita.
Am pregatit-o prima data pentru nasa mea ,al carei desert preferat este si am refacut-o pentru familia mea.
Ingrediente :
2 pachete mari de piscoturi
750 gr de mascarpone (3 cutii)
8 oua
8 linguri cu zahar
400 ml.frisca lichida
4 vanilii bourbon
15 lingurite cafea
2 plicuri cu cappucino sau cateva lingurite de lichior amareto
1 lingurita esenta de migdale
Mod de preparare :
Se pune la fiert 1,5 litri de apa cu zahar si cafea pana fierbe in clocote. Separam galbenusurile de albusuri si folosim doar galbenusurile pe care le mixam impreuna cu cele 8 linguri de zahar,adaugam vaniliile si batem in continuare pana obtinem o crema.
Intr-un bol adaugam frisca si o mixam tare . Crema de branza Mascarpone o punem intr-un castron si o frecam cu o lingura de lemn pana capata o consistenta fina ;adaugam putin cate putin peste crema de galbenusuri ;urmeaza sa-i adaugam frisca amestecand de sus in jos ,sa ramana pufoasa .
Dam prajitura la frigider pentru cateva ore. O scoatem si o pudram cu cacao din belsug.
Va sfatuiesc sa nu modificati reteta cumparand o crema de branza mai ieftina pentru ca gustul nu o sa mai fie la fel.
putem face crema de galbenusuri pe abur?
RăspundețiȘtergereEu nu am incercat,cred ca se poate... tot o crema de galbenusuri va iesi!
ȘtergereTiramisul e preferatul meu si al tau arata tare bine,eu am avut o experienta urata cu mascarponele asta era eun mascarpone bun zic eu la 10 lei cutia de 250 de gr sa taiat, ori era rece ori am mestecat mai mult ,ce marca imi recomanzi ca ar fi buna, sfatuieste ma sa nu se mai taie imi doresc un tiramisu ca al cu crema asta asa fina multumesc mult anticipat!
RăspundețiȘtergereAnonim, multumesc de vizita !
ȘtergereChiar azi am cumparat 2 cutii de mascarpone de la Lidl ,Se numeste Lovilio,pe care l-am folosit de multe ori la prajituri si Tiramisu.Este foarte bun .Se freaca doar pana capata o consistenta fina ,dar nu se taie.
Este posibil sa-l fi nimerit aproape expirat ?
Eu fac maine Tiramisu cu ciocolata !:) O sa revin cu reteta !
Te pup !
Numai bine !