miercuri, 25 aprilie 2012

Tiramisu


Prajitura Tiramisu este un desert traditional italian,delicios si fin ,apreciat nu doar de italeni ci si de romani.Nu cred ca exista restaurant care sa nu aiba in meniu aceasta prajitura deosebita.
Am pregatit-o prima data pentru nasa mea ,al carei desert preferat este si am refacut-o pentru familia mea.





Ingrediente :
2 pachete mari de piscoturi
750 gr de mascarpone (3 cutii)
8 oua 
8 linguri cu zahar 
400 ml.frisca lichida
4 vanilii bourbon
15 lingurite cafea 
2 plicuri cu cappucino sau cateva lingurite de lichior amareto
1 lingurita esenta de migdale



Mod de preparare :

Se pune  la fiert 1,5 litri de apa cu zahar si cafea pana fierbe in clocote. Separam galbenusurile de albusuri si folosim doar galbenusurile pe care le mixam impreuna cu cele 8 linguri de zahar,adaugam vaniliile si batem in continuare pana obtinem o crema.


 Intr-un bol adaugam frisca si o mixam tare . Crema de branza Mascarpone o punem intr-un castron si o frecam cu o lingura de lemn pana capata o consistenta fina ;adaugam putin cate putin peste crema de galbenusuri ;urmeaza sa-i adaugam  frisca amestecand de sus in jos ,sa ramana pufoasa .






 Strecuram cafeaua,punem esenta ,cappucino sau cateva linguri de lichior amareto .Prin  aceasta cafea aromata  trecem fiecare piscot in parte si incepem sa-i asezam intr-o tava mare cu peretii inalti, patrata sau dreptunghiulara .Punem piscoturile cu partea glazurata in sus.Dupa ce am pus primul strat de piscoturi asezam o parte din crema,uniformizam si repetam procedeul pana la ultimul strat de piscoturi(3 straturi piscoturi si doua parti de crema ).



Dam prajitura la frigider pentru cateva ore. O scoatem si o pudram cu cacao din belsug.

Va sfatuiesc sa nu modificati reteta cumparand o crema de branza mai ieftina pentru ca gustul nu o sa mai fie la fel.

Spor la treaba !







4 comentarii:

  1. putem face crema de galbenusuri pe abur?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am incercat,cred ca se poate... tot o crema de galbenusuri va iesi!

      Ștergere
  2. Tiramisul e preferatul meu si al tau arata tare bine,eu am avut o experienta urata cu mascarponele asta era eun mascarpone bun zic eu la 10 lei cutia de 250 de gr sa taiat, ori era rece ori am mestecat mai mult ,ce marca imi recomanzi ca ar fi buna, sfatuieste ma sa nu se mai taie imi doresc un tiramisu ca al cu crema asta asa fina multumesc mult anticipat!









    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, multumesc de vizita !

      Chiar azi am cumparat 2 cutii de mascarpone de la Lidl ,Se numeste Lovilio,pe care l-am folosit de multe ori la prajituri si Tiramisu.Este foarte bun .Se freaca doar pana capata o consistenta fina ,dar nu se taie.
      Este posibil sa-l fi nimerit aproape expirat ?
      Eu fac maine Tiramisu cu ciocolata !:) O sa revin cu reteta !
      Te pup !
      Numai bine !

      Ștergere