miercuri, 25 aprilie 2012

TORT SIMPLU DE CURMALE SI FRISCA


Este un tort rapid ,insiropat ,friscos :) pentru o familie stransa in jurul mesei,duminica.






Ingrediente pentru blat :


6 oua
250 gr. zahar
300 gr. faina
10 linguri cu apa
1 praf de copt 

Separam ouale .Albusurile le batem spuma .Frecam galbenusurile cu zahar adaugand cate o lingura de apa pana se obtine o crema fina peste care adaugam faina amestecata cu praful de copt ,putin cate putin.Peste aceasta compozitie adaugam si albusurile amestecand de sus in jos.
Tapetam o forma pentru tort (26 cm) cu ulei si faina .Eu pun hartie de copt pe fundul tavii .Coacem blatul la foc potrivit 35-40 min. pana trece testul cu scobitoarea.

Ingrediente umplutura si decor :

700 ml. ml.smantana pentru frisca sau frisca lichida pentru crema
frisca pentru decor (daca folositi frisca lichida oprim 300 ml.din ea pentru ornat)
2 plicuri de gelatina 
2-3 linguri cu zahar farin vanilat 
250 gr de curmale taiate felii

Se bat 600 ml.de frisca iar restul de 100ml. se pun sa fiarba cu gelatina dar nu inainte de a lasa gelatina la inmuiat ,10 min. in apa rece .Urmarim instructiunile dupa plic 
In  frisca batuta cu zahar si intaritor (daca folosim smanatana) adugam curmalele si gelatina.
Blatul il taiem in doua si il montam intr-o tava cu peretii inalti ,cu centura, daca nu avem tava folosim o cratita tapetata cu folie alimentara .Punem prima parte a blatului ,insiropam cu zeama de la compot ,punem o parte din crema de frisca si acoperim cu blat insiropat .Se dala frigider pt. cateva ore .Sr scoate cu grija din tava,cratita... si se orneaza cu multa frisca ,ciocolata rasa,fructe dupa imaginatie.
Eu nu am mai avut frisca decat pentru margini . :)

Dragelor, la treaba . :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu