Ingrediente :
Pentru
aluat :
6 oua
500 ml. apa
250 gr. margarina
Rama
50 gr.zahar tos
360 gr faina de
buna calitate (eu am folosit faina Buza ungureasca)
un praf de
sare
Pentru
crema de vanilie:
4 oua
250 gr.zahar tos
200 gr.
faina
3 cani cu lapte (750
ml.)
6 pliculete de
vanilie
Pentru
glazura :
150 gr. ciocolata
cu lapte
100
gr.margarina
2 linguri de ulei
2 linguri cacao
1-2 linguri
apa
Mod de
preparare aluat :
Intr-o cratita,pe foc , adaugam apa si margarina si lasam pana se topeste, apoi punem zaharul, sarea si lasam pana se dizolva. Se da vasul dupa foc si adaugam faina toata odata si o amestecam repede si bine cu o lingura de lemn, pana se inglobeaza complet si se formeaza o coca tare, nelipicioasa.Lasam coca sa se raceasca pana ajunge cat de cat la temperatura camerei, dupa care adaugam cele 6 oua , rand pe rand, amestecand dupa fiecare ou pana se inglobeaza complet in coca .
In tava tapetata cu hartie de copt incepem sa formam bilele de eclere folosindu-ne de o lingura sau in in cazul meu-cleste de inghetata- .
Dupa ce s-au copt, scoatem eclerele si le lasam sa se raceasca complet, abia apoi le vom umple cu crema.
Dupa ce eclerele s-au racit, le taiem pe mijloc cu un cutit, nu de tot atat cat sa se mai tina intr-o parte si le umplem cu crema de vanilie, folosindu-ne de sprit, sau de o lingura.
Mod de preparare a cremei :
Spargem ouale, le punem intr-un castron si le mixam ;adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat si batem din nou cu telul compozitia pana la omogenizare., dupa care adaugam faina si amestecam din nou;turnam si laptele amestecand pana la omogenizare.
Punem vasul pe foc mic si amestecam pana se ingroasa.
Mod de preparare a glazurii :
Intr-un vas de pus pe foc luam o craticioara si rupem in ea ciocolata , adaugam margarina , apa si uleiul, in cantitatile necesare si punem vasul cu toate aceste ingrediente pe foc, la fiert, pe baie de aburi, pana se topesc toate si se obtine o compozitie omogena.
Peste compozitia rezultata mai adaugam 2 linguri de cacao si amestecam cu un tel pentru a nu se face cocoloase pana se dizolva cacaoa.
In glazura rezultata inmuiem eclerele pana la jumatate, apoi le punem pe un platou ,lasam sa se intareasca glazura si apoi facem un decor din ciocolata alba.
Delicioase !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu