sâmbătă, 21 aprilie 2012

Prajitura Chinezoaica



Prajitura  pentru cei care prefera combinatia de nuca si ciocolata muuuuuulta !

Ingrediente blat:
6 oua
200 gr unt 
180 gr zahar tos
140 gr faina
1 lingurita rasa praf de copt
150 gr nuca macinata
170 gr zahar pudra

Ingrediente glazura:
50 gr unt
6 linguri zahar
6 linguri cacao
6 linguri lapte 


Decor:ciocolata alba 

Blatul:
Separam galbenusurile de albusuri.Mixam albusurile spuma iar galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si se mixeaza pana se isi dubleaza volumul.
Untul/margarina se mixeaza cu zaharul tos pana se dizolva.
In  crema de unt adaugam  faina amestecata cu 1 lingurita de praf de copt , nuca macinata si treptat albusurile batute spuma;amestecam usor pana se incorporeaza tot.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata si il introducem in cuptorul preincalzit  pentru 25 minute . Cand se desprinde de pe margini , se scoate din cuptor si se adauga bezeaua de galbenusuri.
Se introduce din nou la cuptor pentru cca 10-15 minute pana se intareste bezeaua. Cand aspectul
bezelei devine mat si se inatreste, scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Glazura: Intr-o craticioara punem untul, cacaoa, zaharul si laptele  pe foc mic. Amestecam incontinuu cca 5 minute pana cand untul este complet topit iar glazura capata o consistenta cremoasa. Stingem focul si lasam 3 minute glazura sa se raceasca.
Intindem glazura pe intreaga suprafata a prajiturii  si cu ciocolata alba topita ,treptat, la microunde putem  forma stelute -cu varful unei scobitori-.
Lasam glazura sa se raceasca complet dupa care taiem prajitura in patratele si o servim.

Reteta o am pescuita de la Laura Adamache !

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Am facut-o si eu,dar cu nuca taiata in blat si fara glazura,doar cu bezeaua din galbenusuri.E un deliciu!!!V-o recomand cu tarie!!!!!!

    RăspundețiȘtergere