Este o prajiturica insiropata,simpla,gustoasa si de efect .
5 oua
120 gr.zahar
30 ml. apa rece
150 gr. faina
1/2 praf de copt
praf de sare .
Crema:
300 gr. unt
150 gr. ciocolata neagra
150 gr. zahar
rom.
Sirop :
2-3 linguri cu miere
150 ml. apa plata calda
vanilie.
Decor :
glazura din 200 gr. ciocolata -topita- cu 80 gr. unt
1 ciocolata alba (optional pentru floricele)
Mod de preparare blat :
Separam albusurile de galbenusuri .Mixam albusurile cu zaharul si apa rece.Galbenusurile le amestecam cu putina sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt (22/30) si se introduce in cuptorul incalzit.
Separam albusurile de galbenusuri .Mixam albusurile cu zaharul si apa rece.Galbenusurile le amestecam cu putina sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt (22/30) si se introduce in cuptorul incalzit.
Se lasa la copt pana trece proba cu scobitoarea .
Se lasa la racit,apoi se taie blatul in doua foi.
Mod de preparare crema :
Intr-o craticioara frecam 100 gr.unt (din cele 300 gr.) cu zaharul, adaugam ciocolata bucatele si punem vasul pe foc mic amestecand continuu pana se dizolva si crema capata consistenta.
Intr-o craticioara frecam 100 gr.unt (din cele 300 gr.) cu zaharul, adaugam ciocolata bucatele si punem vasul pe foc mic amestecand continuu pana se dizolva si crema capata consistenta.
Se ia de pe foc si se pune la rece .Dupa acest timp se adauga restul de unt si esenta de rom ; se omogenizeaza .
Oprim 2 linguri de crema pentru decor.
Oprim 2 linguri de crema pentru decor.
Mod de preparare sirop : Intr-un bol se adauga mierea ,apa ,vanilia si dizolvam.
Asamblarea :
In tava in care am copt blatul se pune prima foaie de blat pe care o stropesc cu sirop si adaug crema in strat uniform. Asez a doua foaie ,o stropesc cu sirop si pun ultima parte de crema .O dam la rece si o lasam 3 ore . Dupa racire se portioneaza si se glazureaza cu ciocolata topita la baine-marie.
In tava in care am copt blatul se pune prima foaie de blat pe care o stropesc cu sirop si adaug crema in strat uniform. Asez a doua foaie ,o stropesc cu sirop si pun ultima parte de crema .O dam la rece si o lasam 3 ore . Dupa racire se portioneaza si se glazureaza cu ciocolata topita la baine-marie.
Cu ajutorul unui pos decoram prajiturile cu aveline si floricele din ciocolata alba.
Floricelele le-am format pe hartie de copt cu ajutorul unui pos sau seringi.Am topit ciocolata alba la microunde. Se pun la frigider pentru a se intari.
Floricelele le-am format pe hartie de copt cu ajutorul unui pos sau seringi.Am topit ciocolata alba la microunde. Se pun la frigider pentru a se intari.
Pofta buna!
arata bine si sigur are un gust fin, delicios si pufos ;)
RăspundețiȘtergereFelicitari Adriana! Asteptam cat mai multe retete de la tine :) si pe siteul nostru
RăspundețiȘtergere