duminică, 22 aprilie 2012

Busteni

Sa facem un popas pe Valea Prahovei, mai exact in orasul Busteni ,sa admiram semetul Caraiman !









Manastirea Caraiman este o manastire ortodoxa aflata in localitatea Busteni, la poalele masivului Caraiman. Crucea de pe Caraiman parca strajuieste poteca ce duce pasii pelerinilor spre manastire.






Castelul Cantacuzino ,temerar in muntii Zamorei ,construit in anul 1910 de catre Gheorghe Cantacuzino.

Luam telecabina si urcam pe platoul Bucegi sa vizitam Babele si Sfinxul .








Cascada Urlătoarea din Munţii Bucegi este una dintre cele mai spectaculoase din România, atât prin debit, cât şi prin înălţime (15 metri). Traseul prin padure este vis pentru ca ne ofera peisaje spectaculoase.







2 comentarii:

  1. Intr-adevar Busteniul adaposte o multime de monumente atat naturale cat si construite de om.
    Pe langa cele enumerate de tine as putea sa mai adaug si Moumentul Ultima Grenada care chiar daca nu este mediatizat are o semnificatie deosebita. Muzeul Cezar Petrescu sau Casa Romano-Franceza sunt alte 2 obiective turistice care merita vizitate, mai ales daca prrindeti vreo zi ploioasa la Busteni.
    Iar pentru ca locurile de cazare Busteni sunt pe toate gusturile si pentru orice buzunar, e nevoie doar de putina ambitie pentru a petrece un sejur bogat la Busteni:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca nu am reusit sa vizitez muzeul Cezar Petrescu, desi am trecut de nenumarate ori pe langa el,am amanat de la un moment la altul .Voi reveni in Busteni,in august si impulsionata de dvs. nu-l voi mai ocoli .
    Cat despre cazare... am avut atat de multe dezamagiri....

    Multumesc de vizita !:)

    RăspundețiȘtergere