O vorba batraneasca spune ca urzilcile schimba sangele, si eu cred ca asa este !
Primavara, urzicile ar trebui sa fie nelipsite din meniurile noastre !
Inceputul primaverii este momentul cel mai potrivit pentru a intra intr-un program de refacere a fortelor. Vremea tot mai calda, cresterea duratei zilei si, deci, a expunerii la soare, au un impact pozitiv asupra creierului si sistemului nervos. Suntem mai optimisti,mai plini de energie, mai disciplinati și hotarati sa ne schimbam dieta si stilul de viata .
Eu prepar urzicile in acest mod :
1,5 kg de urzici
1/2 capatana de usturoi
1 ceapa mica
1 lingura de bulion
1 lingura de faina
sare
Urzicile se spala foarte bine !
Punem la fiert o jumatate de cratita cu apa si un strop de sare. Luam cate o movilita de urzici si le oparim pentru 3-4 minute. Le scoatem intr-o sita si le scurgem bine de apa. Asa vom proceda cu toate urzicile .
Apa in care am infuzat urzicile,se raceste si se consuma pentru ca are actiuni favorabile pe o paleta larga de afectiuni maladive: digestive, genitale, renale, pulmonare, cardiovasculare, reumatismale etc.
Vom marunti urzilcile cu un cutit pe un fund de lemn .
Intr-o cratita se incing 4 linguri de ulei si calim ceapa.Adaugam urzicile tocate si le amestecam.
Adaugam o cana de apa ( de le-am oparit ) si acoperim cu un capac. Lasam sa fiarba cam 10 minute pe foc mic.
Separat vom amesteca 100 ml zeama de urzici cu 1 lingura de faina si bulion.Trebuie sa avem o pasta fina fara cocoloase . O punem peste mancarea de urzici si amestecam.
Usturoiul zdrobit sau taiat in feliute fine se pune si el peste urzici.Acoperim si mai lasam 5 minute.
Serviti mancarea gustoasa de urzici cu mamaliguta !
Pofta buna de sanatate !
Eating should have a discipline. Otherwise it will be very susceptible to obesity, sub dduwownfd.
RăspundețiȘtergerePaste cu pui la cuptor
RăspundețiȘtergerePaste cu ton si masline
Paste cu ciuperci si sunca
Paste carbonara cu smantana
Tocanita de vitel cu ceapa
Tocanita de ciuperci de post
Tocana de legume cu orez
Fasole verde cu usturoi