Dragii mei, daca aveti pofta de o prajitura foarte gustoasa, cu ingrediente pe care -sigur- le gasiti prin camara , sa nu ocoliti prajitura mea care nu e cine stie ce sofisticarie.dar arata bine si este delicioasa !
Ingrediente pentru 4 foi mari cu miere si nuca :
3 oua
200g zahar
200 g nuci macinate
1 lingura cu bicarbonat de sodiu
4 linguri cu miere
1 varf de cutit cu sare
faina cat cuprinde sa formam o coca care se poate manevra
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam,pe rand, celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat legat . Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foile pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina . Foile se intind destul de usor pentru ca acest aluat poate fi “carpit” direct pe fundul tavii.
Am copt foile pe fundul unei tavi de 40/28 cm .
Se infaineaza coca ca s-o putem intinde usor cu sucitorul. Se pune tava la cuptorul preincalzit ,la foc mediu, pana cand foaia capata o culoare aramie .
Crema de lamaie si ciocolata alba :
1 l lapte
200 g ciocolata alba de buna calitate
150 g margarina/unt
2 linguri coaja de lamaie
200 g zahar
8 linguri de faina
zeama de lamaie dupa gust
Se infaineaza coca ca s-o putem intinde usor cu sucitorul. Se pune tava la cuptorul preincalzit ,la foc mediu, pana cand foaia capata o culoare aramie .
1 l lapte
200 g ciocolata alba de buna calitate
150 g margarina/unt
2 linguri coaja de lamaie
200 g zahar
8 linguri de faina
zeama de lamaie dupa gust
esenta de lamaie ( optional )
dulceata /gem de zmeura
Mod de preparare :
dulceata /gem de zmeura
Mod de preparare :
Intr-o cratita, vom amestecam zaharul,faina si coaja de lamaie. Adaugam laptele rece si amestecam cu un tel pana nu mai sunt cocoloase.
Asezam cratita pe foc mic si amestecam pana se ingroase. Adaugam ciocolata alba maruntita. Cand s-a incorporat in crema, dam la o parte de pe foc.Se adauga si untul moale . Se amesteca energic cu o paleta pana intra in crema.
Cand s-a racit, adaugam zeama de lamaie pana obtinem o crema fina si usor acrisoara ! Puteti adauga si esenta de lamaie, daca doriti .
Vom asambla prajitura in urmatorul fel : foaie- crema-foaie dulceata de zmeura-foaie-crema- foaie + un strat fin de crema si se presara nuca de cocos .
Punem prajitura la frigider pana a doua zi cand va fi frageda si perfecta pentru a fi portionata !
Este o prajitura foarte gustoasa !
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu