vineri, 6 noiembrie 2015

Rulada cu piersici si frisca (desert delicios)

La acest desert doar gustul are cuvantul suprem !
Deliciu fin din frisca amestecata cu siropul gustos din compotul de piersici,fructele parfumate,gemul de capsuni si pandispanul umed care sustine toata bunatatea asta !





Ingrediente pentru o rulada mare, preparata in tava de aragaz :

6 oua
50 g unt topit
150 g faina
150 g zahar
2 plicuri zahar vanilat

Umplutura :

1 borcan cu compot piersici
350 ml frisca lichida
3 - 4 linguri cu gem de capsuni sau zmeura
1/2 pliculet de gelatina( optional)

Mod de preparare rulada umeda :

Se incinge cuptorul la foc mediu.
Tapetam tava cu hartie de copt.
Intr-un bol mare vom mixa ouale impreuna cu zaharul pentru 10 minute,pana cand capata o culoare pala si textura pufoasa.Cu ajutorul unei palete vom adauga faina cernuta,usor sa nu scoatem aerul din oua.Turnam si untul topit si amestecam .Asezam compozitia umeda de rulada in tava si lasam la cuptor 20 de minute pana cand pandispanul devine elastic si se patrunde .
Pe suprafata de lucru vom aseza o foaie de hartie de copt mai mare decat rulada.Peste ea vom rasturna rulada,vom indeparta hartia pe care s-a copt.Se foloseste hartia curata pentru a se rula cu grija.
O lasam asa pana cand este rece.

Mod de preparare umplutura :

Scurgem intr-o sita piersicile din compot .Vom pastra siropul !
Taiem piersicile in bucatele.
Frisca se bate tare impreuna cu 100 ml sirop de la compotul de piersici . Cand este gata vom adauga piersicile taiate.Amestecam.
Putem adauga gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic,dar crema este destul de tare, chiar daca este amestecata cu sirop si fructe !


Are un gust demential.
Aceasta crema o putem servi si in pahare,insotita de piscoturi ! :)
Se deruleaza pandispanul si se unge cu gemul de capsuni;peste el vom aseza un strat generos de crema cu piersici.Rulam din nou si dam la rece pentru cateva ore !


Ornati,daca doriti,cu frisca si fructe !


Un deliciu !

 Pofta buna ! 





4 comentarii: