Acest tort de casa este un motiv bun sa ne intalnim cu prietenii sau familia,sa impartim felii generoase si sa ne bucuram de gustul minunat de vanilie si frisca,textura cremoasa si efectul exploziv din simturi provocat de mure.
Este un tort ieftin,rapid de preparat si incredibil de delicios .
Am folosit mure congelate .
Blat de cacao pentru o forma cu diametrul de 28 cm :
8 oua
240 g zahar
200 g faina
35 g cacao
1 varf de cutit cu praf de copt
Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt - le cernem - .
Am mixat ouale intregi cu zaharul pana si-au triplat volumul (cam 20 de minute).
Cu ajutorul unei palete incepem sa incorporam ingredientele uscate si cernute,foarte incet, sa nu scoatem aerul din oua.Amestecam de jos in sus.
Turnam compozitia pufoasa intr-o forma de tort unsa cu putin unt/ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 25 minute.Cand se desprinde de marginile tavii, este gata.
Lasam blatul in cuptor, cu usa deschisa ,pana incepe sa se raceasca .Se va obisnui mai usor cu temperatura de afara.
Am mixat ouale intregi cu zaharul pana si-au triplat volumul (cam 20 de minute).
Cu ajutorul unei palete incepem sa incorporam ingredientele uscate si cernute,foarte incet, sa nu scoatem aerul din oua.Amestecam de jos in sus.
Lasam blatul in cuptor, cu usa deschisa ,pana incepe sa se raceasca .Se va obisnui mai usor cu temperatura de afara.
Crema :
1 litru lapte
esenta de vanilie sau pastaie de vanilie
200 g zahar
150 g faina
1 cana de frisca
Mod de preparare crema :
Amestecam faina si zaharul. Turnam laptele in fir subtire peste ingredientele uscate.Amestecam bine cu un tel.Punem pe foc mic si fierbem pana se formeaza o crema groasa. Dam crema la o parte de pe foc,adaugam esenta de vanilie si acoperim crema cu folie de plastic,sa nu se formeze crusta deasupra.
Peste crema rece adaugam frisca batuta tare.O amestecam cu mixerul .O sa rezulte o crema foarte fina si frumos parfumata !
Peste crema rece adaugam frisca batuta tare.O amestecam cu mixerul .O sa rezulte o crema foarte fina si frumos parfumata !
Siropul :
Caramelizam zaharul ( 5 linguri) pe foc mic si peste el punem apa (300ml) . Lasam sa se topeasca caramelul.La final punem 2 linguri de cappuccino si amestecam. Lasam sa se raceasca.
Decor :
frisca
1 plic gel rosu
1 plic gel rosu
mure ( daca sunt congelate, le presaram cu zahar farin vanilat si le lasam sa se scurga intr-o sita).
Sucul il vom folosi la decor,se va amesteca cu plicul de gel).
Sucul il vom folosi la decor,se va amesteca cu plicul de gel).
Montam :
Blatul se taie in 3 felii,pe orizontala, sa nu avem vorbe..:))
Montam tortul in forma in care am copt blatul.
Insiropam prima felie de blat si intindem prima parte de crema.Asezam a doua felie de blat si ultima parte de crema.Peste ultima felie de blat insiropat vom aseza un strat generos de frisca,mure si gel .
Optional : Putem amesteca 2 linguri de crema cu ciocolata topita si formam aveline gustoase !:)
Un tort delicios !
Pofta buna !
Super ,super bun.
RăspundețiȘtergerece bine arata..imi ploua in gura
RăspundețiȘtergere