Multumesc, Dana pentru reteta !
6 albusuri
6 linguri de zahar
1 plic praf de copt
3 linguri de faina
3 plicuri cu zahar vanilat
150 g nuci macinate grosier
Mod de preparare blat :
Intr-un bol mare vom mixa la putere mare, 6 albusuri cu cele 6 linguri de zahar si zaharul vanilat,pana cand se transforma intr-o bezea. Micsoram viteza la mixer si adaugam nuca.
Faina amestecata cu praful de copt o vom adauga in ploaie peste bezea,amestecand foarte usor,de jos in sus, cu o PALETA !
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam blatul .Dam la cuptor incins in prealabil,la foc mediu,pentru 25 minute.
Ingrediente Crema caramel cu nuca :
6 galbenusuri
200 g nuci tocate grosier
200 g zahar
200 g margarina sau unt
Ingrediente decor :
100 g ciocolata alba pt.strat interior
200 g ciocolata (neagra si cu lapte) pt.strat exterior
Mod de preparare crema :
Cele 6 galbenusuri le vom mixa cu 100 g zahar (din cele 200 g ) pana devin crema.Peste pasta de galbenusuri punem nucile tocate.
Intr-o cratita, caramelizam zaharul ramas( 100 g zahar ) si peste el vom pune margarina moale.Lasam sa fiarba pe foc mic pana se topeste caramelul.
Peste caramel,adaugam pasta de galbenusuri cu nuci si amestecam bine,pe foc mic,pana se ingroase crema.
Lasam sa se raceasca bine.
Peste blatul rece vom adauga un strat de ciocolata alba topita .Putem sa topim ciocolata la microunde impreuna cu o lingura de ulei.Eu am scapat mai mult ulei si mi-a iesit un pic mai moale.:)
Dam blatul uns cu ciocolata alba la frigider pt. 10 minute.
Intindem crema caramel cu nuci peste blatul cu ciocolata alba.
La final topim cele 200 g ciocolata (neagra si cu lapte) cu 2 linguri ulei si vom aseza o paturica generoasa peste aceasta prajitura exceptionala !
Dam la rece pentru cateva ore.
Pofta buna !
Da, da... o iubim deja! Chiar numai din fotografie.... :)))
RăspundețiȘtergerepupam cofetarul! ♥
hugs
ઇઉ Ell@
Minunta ,mulțumesc pentru rețetă.
RăspundețiȘtergeretare bine mai arata. gustoasa stiu sigur ca e!
RăspundețiȘtergereAm lins ecranul de la laptop si tot nu m-am saturat. :)
RăspundețiȘtergereAdriana, cum facem sa te readucem la statutul binemeritat de VIP?
Best regards,
Va multumesc mult !
RăspundețiȘtergereDiana iubeste caramelul,am sa fac pentru ea.Arata foarte bine.
RăspundețiȘtergereFoarte bună! Și nouă ne place!
RăspundețiȘtergereSi eu fac prajitura Snikers de obicei la sarbatori, dar in reteta mea adaug deva in plus, in crema mai bine spus. Adaug o lingura de lapte praf+ o lingura budica de vanile care le adaug in galbenusuri si le amestec bine. Nuca o las 2-3 min sa fiarba in caramel si abia apoi adaug amestecul de galbenusuri. Incercati si reteta mea, caramelul are o nuanta mai deschisa si se leaga mai bine.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru sugestie, Nadina ! Interesant, voi tine cont !:)
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru sugestie, Nadina ! Interesant, voi tine cont !:)
RăspundețiȘtergere