miercuri, 19 august 2015

Prajitura cu smochine,gris si nuci

Este o delicioasa prajitura cu smochine gustoase ,nuci crocante, mult lapte si gris fin.
Idela si pentru cei mici !
 Umeda si aromata, se mentine bine si poate fi pastrata la frigider,intr-un recipient etans,pana la 5 zile ! O puteti pregati si fara smochine, doar cu nuci,migdale...cum doriti .


 Ingrediente pentru o tava de 22/30 :

500 g smochine
100 g nuci
450 g gris fin
150 g faina alba
300 g zahar
2 lingurite praf de copt
2 oua mari
200 g unt/margarina moale
550 ml lapte
esenta de vanilie

2 linguri gem de caise pentru a o glazura (optional)

Foto. cu o parte din ingrediente.


Intr-un castron mare vom amesteca ingrediente uscate (faina,grisul,praful de copt si un strop de sare).In mijlocul lor vom face o adancitura.
In alt castron vom mixa ouale cu zaharul,apoi vom pune untul moale si laptele amestecat cu esenta de vanilie. Vom omogeniza.
Turnam aceasta compozitie peste ingredientele uscate si le vom amesteca cu mixerul la viteza mica.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Deasupra vom aseza smochinele taiate in doua si peste ele vom presara nuca tocata grosier.


 Dam prajitura la cuptor preincalzit la 180 de grade pt.45 min, pana cand se rumeneste la suprafata.
Vom face testul cu scobitoarea,pt.mai multa siguranta.
Optional, vom unge prajitura cu gem de caise incalzit.



Pofta buna !

2 comentarii:

  1. Numai cand vad smochinele ... imi vine sa plang! :))))))

    pupici!
    ઇઉ Ell@

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine artaaaaa !!!
    Adina sa-mi trimiti 2 portii... Minim! :)

    https://travelchicandeasy.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere