Am gasit in piata niste dovlecei fragezi,aratosi, tocmai buni pentru o umplutura absolut speciala .
O reteta pentru acest inceput de vara ,grozav de gustoasa !
Ingrediente pentru 2 dovlecei taiati in doua,adica 4 bucati :
2 dovlecei spalati si curatati de capete
1 ceapa
4 linguri de orez
4 linguri de branza rasa
4 linguri de smantana
4 linguri cascaval ras
4 linguri pesmet
patrunjel
sare si piper alb
Incingem cuptorul .
Taiem dovleceii in doua pe lung, apoi Ii scobim de miez cu ajutorul unei linguri.
Miezul se pastreaza!
Presaram sare si piper si Ii coacem cu scobitura in sus,intr-o tava, pentru 15 minute.
In acest timp vom pregati umplutura :
Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim ceapa tocata pana devine translucida,apoi adaugam miezul de la dovlecei taiat in bucatele si orezul .Acoperim si lasam sa se inabuse si sa se umfle orezul.Daca lichidul se evapora repede,vom adauga putina apa.Cand compozitia este legata ,dam la o parte de pe foc.Lasam sa se racoreasca si adaugam branza rasa,sare,piper alb si patrunjel tocat.
Umplem dovleceii cu aceasta mixtura si deasupra lor presaram pesmet,cate o lingura pentru fiecare bucata,apoi razuim cascaval.
Mai dam la cuptor pentru inca 10 minute.
Servim preparatul cu rosii proaspete !
O bunatate ,sa mai facem ! :)
Wow! Sunt convinsa ca este foarte gustos si sanatos. Am facut de multe ori dovlecel umplut cu carne sau cu diverse brânzeturi dar niciodata cu orez. Am sa incerc si eu varianta ta. Multumesc pentru sugestie! Te pup Adina
RăspundețiȘtergereMultumesc mult !
ȘtergereEste un preparat foarte gustos !
Cu siguranta o bunatate!
RăspundețiȘtergereOlivia
Mama ce bun-bun ai facut....... :))
RăspundețiȘtergereDe data asta te-ai gandit si la mine! :))
Ai cumva o reteta buna de dulceata de pepene rosu?
pupici draga mea ♥
Minnie
Multumesc mult,Minnie !
ȘtergereInca nu am facut dulceata de pepene rosu ,dar suna interesant ! :)
Anul trecut,am facut dulceata de pepene galben si nu mi-a placut prea mult!