marți, 7 aprilie 2015

Prajitura cu crema de vanilie si fructe de padure

Aveam fructe de padure congelate si m-am gandit cum sa le asez eu frumos intr-o prajitura dulce-acrisoara.
Iata ce a iesit.Crema de vanilie amestecata cu aceste fructe gustoase este o bunatate.
Prajitura este destul de economica,dat fiind faptul ca nu contine decat vreo 4 oua, un pumn de fructe,putin lapte si o cana de frisca ! :)





Ingrediente blat :

4 oua
200 g unt/margarina
200 g zahar
180 g faina
3 linguri cu varf de cacao
1 plic praf de copt
esenta de vanilie

Mod de preparare :

Ouale intregi le mixam impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
In untul moale vom dizolva cacaua,esenta de vanilie;amestecam cu o furculita.
Adaugam crema de cacao peste oua .Adaugam faina cernuta si amestecata cu praf de copt.Mixam la viteza mica.
Turnam blatul intr-o tava de 20/30 cm si dam la cuptor incina la 180 de grade pana se umfla,se desprinde usor de margini si trece testul scobitorii.
Lasam sa se odihneasca in cuptor cu usa deschisa.
Se taie blatul in doua felii.

Crema de vanilie cu fructe de padure :

500 ml lapte
150 g zahar
3 linguri amidon
2 linguri faina
esenta de vanilie
100 g unt gras sau margarina
1 lingura de gelatina
300 g fructe de padure proaspete sau congelate



Mod de preparare :

Amestecam zaharul,faina,amidonul si laptele.Amestecam cu un tel pana dispar cocoloasele.Punem pe foc mic amestecand continuu pana se ingroase.Dam la o parte de pe foc si punem untul si esenta de vanilie.
Cand s-a mai racorit adaugam gelatina hidratata in 5-6 linguri de apa rece.Amestecam energic sa incorporam gelatina in crema.
Punem si fructele.

Daca folosim fructe congelate le vom presara cu zahar farin si le lasam la scurs.Vom pastra sucul fructelor si vom insiropa usor foile de blat !

Montam prajitura :

Foaie de blat insiropata putin, pentru ca blatul este unul umed !
Adaugam toata crema si punem a doua foaie de blat.Insiropam si aceasta foaie,daca dorim !


Decoram prajitura cu frisca.
Mutam prajitura la frigider pentru 3 ore.




Pofta buna !


4 comentarii:

  1. cat de buna e? nu vreau sa stiu :)
    lesin aici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara, la crema cat zahar se pune? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi pare rau, acum am vazut mesajul dvs.
    La crema am pus 150 g zahar !

    RăspundețiȘtergere