luni, 9 martie 2015

Tort spirala de ciocolata si afine bete

E minunat sa incercam retete diferite,sa descoperim noi bucurii dulci si sa le savuram impreuna cu familia.
Va invit sa descoperiti ce usor se poate pregati acest tort deosebit !




Ingrediente :

6 oua
6 linguri de faina
6 linguri zahar
coajacoaja rasa de portocala
2 plicuri zahar vanilat

Ingrediente pentru crema :

200 g ciocolata neagra
200 g ciocolata cu lapte
300 ml frisca lichida
80 g unt
150 g afine din afinata,visine din visinata...

Mod de preparare rulada de vanilie :

Mixam ouale intregi impreuna cu zaharul,vanilia si coaja de portocala,la viteza mare pentru 15  minute .Reducem viteza la mixer si adaugam putin cate putin faina cernuta.
Turnam compozitia intr-o tava mare de aragaz si o dam la cuptor pana este gata.
O desfacem de pe hartia de copt si o acoperim cu un servet usor umezit.

Mod de preparare crema de ciocolata :

Foarte simplu : Intr-o craticioara,pe foc mic,punem ciocolata taiata cubulete si frisca lichida .Amestecam pana se topeste ciocolata .Dam la o parte de pe foc si adaugam untul. Omogenizam .Lasam sa se raceasca ,apoi o punem la frigider pt.2 ore.
Crema rece se amesteca si peste ea punem afinele bete :) 

Blatul se portioneaza in 3 fasii egale si se se unge cu crema.Se ia prima fasie ,se ruleaza si se aseaza in picioare (vertical) pe mijlocul unui platou.A doua fasie se ruleaza in jurul primei fasii,iar a treia in continuarea celei de-a doau parte,obtinand un tort rotund
Strangem tortul cu folie de aluminiu si-l dam la rece pentru 1 ora.Asa se va fixa foarte bine.
Tortul se orneaza dupa imaginatie.
Putem opri 2 linguri de crema simpla pe care o amestecam cu o lingura de frisca batuta.Ungem tortul cu crema fina si presaram cacao,ness,nesquik...

Este un tort extraordinar de gustos ,plin de ciocolata...






Pofta buna !


Inspiratie aici .



2 comentarii: