luni, 26 ianuarie 2015

Puisor rumen cu lamaie si condimente

Este un pui fantastic,cu o aroma delicata,dulce-acrisoara.Este reconfortant si profund,fiind ideal de consumat in lunile reci ale anului.
Eu am gatit pui mici ; daca nu gasiti pui mici,folositi un pui mare,singura diferenta fiind timpul de preparare mai lung.




Ingrediente :

1 pui mare sau 2 pui mici
1 lamaie
ulei de masline
condimente pentru pui amestecate : 
1 lingurita scortisoara
1 lingurita maghiran
1/2 lingurita cimbru
1/2 lingurita rozmarin
1/2 lingurita menta
usturoi granulat
sare si piper




Mod de preparare :

Se spala puiul si se usuca folosind un servetel.
Lamaia se spala bine si se ruleaza prin apasare pentru a se inmuia.Se inteapa din loc in loc cu o scobitoare pentru a-si elibera savoarea in carnea de pui.
Amestecam uleiul de masline cu condimentele amestecate si frecam puiul pe toate partile.
Asezam puiul intr-o tava si se introduce in cuptor la 180 de grade pentru o ora .Cand carnea este bine patrunsa si rumenita se scoate lamaia si se stoarce peste pui.

Serviti puiul rumen cu salata si garnitura preferata !




Pofta buna !



2 comentarii:

  1. Măi, ce frumos e puiul ăsta, și cum stă el acolo gata să fie mâncat! Mmm, ce de arome! Mi-ai făcut poftă, Adina!

    RăspundețiȘtergere