marți, 16 decembrie 2014

Prajitura cu branza ricotta,frisca si mango

Tort,fursecuri si rulade
Prajituri de promenada
Toate-s bune,delicate
Creme fine asortate,
Sunt facute special
Pentru un asa regal !
Sa coacem si sa rumenim pe colindatori sa primim !
                                                                                                                          






Ingrediente blat:

4 oua
200 g margarina
220 g zahar
200 g faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt
4 linguri rase cu cacao
esenta de vanilie

Ingrediente crema :


250 g branza ricotta
250 ml frisca lichida
1 mango mare
4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
10 g gelatina ( 1 plic)

Pentru ornat aveam nevoie de 250 g frisca pe care o amestecam cu 3 linguri de iaurt de fructe (mango,piersici,caise...)

Mango se coace foarte bine daca il tineti doua zile inchis intr-o punga impreuna cu o banana.
La fel procedez si cu avocado.



Mod de preparare blat :

Ouale intregi le mixam la viteza mare impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Margarina lichida se amesteca cu cacaua si se toarna incet peste oua in timp ce mixam.
Adaugam esenta de vanilie(1 lingurita). Reducem viteza la mixer si presaram faina cu praf de copt.
Aluatul omogen il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30_35 minute.
Cand este gata se desprinde usor de margini ,dar facem si testul cu scobitoarea.
Blatul rece se taie in doua pe orizontala.

Mod de preparare crema de branza ricotta cu mango :

Ricotta se freaca cu zaharul pudra si putina esenta de vanilie.
Frisca se bate si se amesteca trptat cu branza.Amestecam cu o paleta.
Gelatina inmuiata se pune 2-3 minute pe baie de aburi pana se dizolva de tot. Urmarim instructiunile de pe plic.
Turnam gelatina dizolvata peste crema si amestecam .
Punem cubuletele de mango in crema.

Blatul se poate insiropa usor cu suc de fructe.
Asezam toata crema intre blaturi si dam la rece pentru cateva ore.

Portionam prajitura si o ornam cu frisca batuta amestecata cu iaurt de piersici.
Nu te poti opri din gustat ! :)

Este delicioasa si extrem de racoritoare.


Pofta buna !

8 comentarii:

  1. O prajitura putin altfel, o combinatie reusita.Cand am avut mango nu am stiut ce sa fac cu el ,fiind atat de dulce ; solutia a fost un aluat fraged fara zahar.Insa una si mai buna ar fi aceasta reteta .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prajiturica asta a fost un succes !
      O sa va placa foarte mult,blatul este usor umed,crema este fina de la ricotta,parfumata cu mango,iar decorul este acrisor de la frisca amestecata cu iaurt de piersici ! :)

      Ștergere
  2. Felicitari! Foarte utila retetea , o voi folosi astazi. Iar blogul exceptional! Va recomand un site cu retete bune care il folosesc si eu , acesta este retete culinare

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata demential! Cred ca si gustul este pe masura!

    RăspundețiȘtergere
  4. Craciun fericit si niste sarbatori asa cum ti le doresti!

    RăspundețiȘtergere
  5. o sa fac si eu reteta
    http://retete-de-ava.blogspot.ro/2015/05/prajitura-cu-ness-si-nuca-de-cocos.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata super si cred ca ieste foarte deliciosa felicitari

    RăspundețiȘtergere