miercuri, 10 decembrie 2014

Pulpa de porc si carnati in sos de bere

Cum sa nu gustam macar o bucatica,cand aroma imbatatoare ne trezeste simturile ?!




Ingrediente :

1 kg pulpa de porc feliata
2 carnati crud uscati
5 catei de usturoi
500 ml bere neagra sau bere blonda nefiltrata
50 ml ulei de masline
sare,piper,cimbru,fulgi de chilli

Cu o seara inainte ,sau cu cel putin 3 ore inainte,asezam fripturile in tava si le ungem cu ulei de masline,le condimentam cu sare,piper,fulgi de chilli si cimbru.Le masam usor,turnam 250 ml de bere,apoi le acoperim cu folie alimentara si le dam la rece pana a doua zi .
Zdrobim cateii de usturoi si-i indesam printre carne. Punem si restul de bere,acoperim tava cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor incins pentru 40 de minute.
Dupa acest timp o scoatem din cuptor,inlaturam folia si vom intoarce carnea rumenita pe cealalta parte.
Carnatii se vor felia si se vor imprastia prin tava.
Mai dam la cuptor pana in momentul in care carnea se patrunde usor cu furculita.

Alcoolul din bere se va evapora si va ramane un sos dulceag si foarte gustos.

Carnea se va topi in gura,este extrem de frageda si cu gust usor afumat de la carnati.

Este o friptura ideala pentru Craciun.Se prepara usor si o puteti servi cu salata preferata.

Pofta buna !








Un comentariu: