Pe vremea asta mohorata ,intr-o casa primitoare, tigaile sunt frenetice,iar cuptorul nu se lasa mai prejos aducand pe masa lui Flamanzila bucate de ospat.
Se poate servi atat calda cat si rece .
Ingrediente pentru o tava de marimea 22/30 cm.
1/2 ardei verde
1/2 ardei rosu
250 g ciuperci conservate
3 oua
120 ml lapte in care inmuiem 3 felii de paine
verdeata (marar si patrunjel)
150 g cascaval ras
un praf de nucsoara
sare si piper
Mod de preparare :
Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina.
Ciupercile din conserva se trec printr-un jet de apa rece,apoi se scurg bine .
Separam galbenusurile de albusuri .
Intr-un castron, amestecam painea inmuiata in lapte, ciupercile,ardeiul taiat in cubulete mici,cascavalul si verdeata .Asezonam cu nucsoara,sare si piper.
Adaugam albusurile batute tari .Amestecam usor.
Turnam compozitia in tava si adaugam deasupra ei galbenusurile batute .
Dama tava la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 minute.
E imposibil de refuzat o portie generoasa !
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu