miercuri, 8 octombrie 2014

Crap pane in crusta de bere

De catre iubitorii de preparate pescaresti , crapul meu pane in crusta de bere,o sa fie devorat .
Crusta crocanta si gustoasa cu interiorul suculent ...o nebunie .:)
Incercati !






Ingrediente :

peste mare(crap sau fitofag)
200 ml bere blonda
2 oua
faina
pesmet
malai
sare si piper


Pentru inceput se curata pestele de solzi,se curata bine de intestine ,se spala si se scurge de apa.Putem sa-l stergem cu un servet de bucatarie.
Portionam pestele in bucati groase cam de doua degete. Bucata de peste o taiem in doua gujoane,pe langa sira spinarii.
Presaram pestele cu sare si piper .
Pregatim aluatul de bere pentru o crusta crocanta din -  200 ml bere blonda peste care adaugam 2 oua si putina sare. Amestecam .Adaugam faina pana obtinem un aluat cleios ca pentru clatite.
Separat ,intr-o farfurie intinsa ,amestecam pesmet cu malai.
Trecem bucatile de peste prin aluatul de bere si apoi prin amestecul de pesmet cu malai.
Prajim gujoanele in baie de ulei incins,dar la foc domol.In acest fel se va patrunde frumos si nu se va arde crusta .
Ca sa nu scadem temperatura la ulei ,prajim doar cate 2-3 bucati odata.
Scoatem pestele pane pe servetele de hartie.

Pentru crema de usturoi am folosit 1/2 capatana de usturoi pe care am pisat-o in mojar cu putina sare de mare grunjoasa pana s-a transformat intr-o pasta lipicioasa.Am inceput sa adaug doua linguri de ulei,frecand ca la maioneza .
Puteti dilua crema cu putina apa minerala,iaurt,maioneza,smantana...

Serviti pestele pane cu crema de usturoi si mamaliga . Este un deliciu .

Pofta buna !



Un comentariu: