Prajituriti ca merita,este o bunatate aromata,insiropata si fina.
Reteta am preluat-o de pe Bucataras .
Multumesc , Draga !
Ingrediente pentru blat cacao :
5 oua mari
3 linguri de cacao
8 linguri de faina
8 linguri de zahar
3 linguri de lapte sau apa
Ingrediente pentru crema fina de ness :
1 ou
8 linguri de zahar
100 g unt sau margarina
3 linguri pline cu ness
500 g frisca
Pentru ornat :
200 g frisca
ciocolata neagra, rasa
Ingrediente pentru sirop :
100 ml apa
2 linguri de zahar
1 lingurita de cappuccino (optional)
Separam albusurile de galbenusuri.
Amestecam cacaua cu faina si le cernem intr-un castron.
Albusurile le mixam bine cu un strop de sare pana devin tari.Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea fina, fara granule de zahar.Turnam cele 3 linguri de lapte sau apa,mixam la viteza mica. Dam la o parte mixerul. Adaugam galbenusurile si le incorporam in bezea amestecand usor cu o paleta, sa nu scoatem aerul din albusuri. Presaram si faina amestecata cu cacaua . Amestecam .
Rasturnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( 22/30 cm) si dam la cuptor preincalzit,foc mediu,pana trece testul scobitorii.
Mod de preparare crema fina de ness :
Intr-o craticioara ,pe foc mic, punem oul ,zaharul,ness-ul si untul.Amestecam cu un tel pana se topeste zaharul si incepe sa fiarba . Dam la o parte de pe foc,lasam sa se raceasca bine.
Adaugam crema de ness peste frisca batuta tare si mai mixam putin pana se incorporeaza. Rezulta o crema destul de omogena.
Mod de preparare sirop :
Caramelizam zaharul ,turnam apa ,cu grija ,ca stropeste ; lasam pe foc mic pana se dizolva zaharul.Dam la o parte de pe foc si turnam lingurita de cappuccino.O amestecam si lasam sa se raceasca.
Asezam blatul pe o tava si il insiropam . Turnam crema de ness peste blatul insiropat si o nivelam .
Peste aceasta crema intindem si un strat de frisca .
Presaram ciocolata rasa si dam prajitura la rece.
Pofta buna !
vreua si euuu! ca arata prea bine!!!
RăspundețiȘtergereȘi eu că arată delicios
ȘtergereO patratica este a mea,imi place.Pup!
RăspundețiȘtergereNu pot refuza vreo doua bucati, ca-mi plac tare mult prajiturile cu cafea ;-)
RăspundețiȘtergereFara praf de copt in blat?
RăspundețiȘtergereNu este nevoie,nu trebuie sa fie foarte inalt.
ȘtergereDaca doriti,pentru mai multa siguranta,adaugati putin praf de copt !
Va iese sigur !
am facut si eu si e foarte buna
RăspundețiȘtergereSunt incantata de reusita dumneavoastra !
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizite !
foarte bunnn
RăspundețiȘtergereMultumesc !
ȘtergereArata foarte bine si cu siguranta e yammy! Ce fel de frisca ati folosit?
RăspundețiȘtergereMultumesc mult !
ȘtergereAm folosit frisca Hulala.
Ff buna. Am facut.o pt wekeend.ul asta
RăspundețiȘtergereMultumesc, Roxy !:)
RăspundețiȘtergeream facut o de doua ori este o prajitura ff buna.
RăspundețiȘtergereLa crema de ness eu pun doar galbenus, nu tot oul
RăspundețiȘtergereArata senzational.
RăspundețiȘtergereAcum ma pregătesc să o încerc. Sper să-mi reușească.
RăspundețiȘtergereMinunate toate,pe unele le-am facut....urmeaza si altele!!!Felicitari!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult !
RăspundețiȘtergereAm am făcut o și eu e delicioasă. Eu am tăiat blatul în două și am băgat cremă la mijloc și deasupra cremă și frișcă.
RăspundețiȘtergere