miercuri, 11 iunie 2014

Dulceata de mure

Hai la mure de padureeee ,mure,murisoare !:))
Atat de usor se fac gemurile si dulceturile,incat este o nebunie sa mergem la magazin si sa cumparam toate amestecurile alea de E-uri si coloranti periculosi .Cumparati mure si savurati aceasta dulceata cu adevarat delicioasa.



Am cumparat 2 kg de mure,din ele,am devorat cam un pumn,zic. :)
Restul ,scapate,le-am pus intr-o cratita intinsa, de inox si le-am acoperit cu 1,5 kg de zahar; le-am lasat in pace cateva ore.
Am asezat cratita pe foc mic si le-am lasat sa fiarba .Adunam spuma,cand aparea.
Am fiert dulceata o ora si jumatate.
Cand incepe sa se lege ,se vede pe dosul lingurii de lemn.Este cleioasa,dar o probam cu picatura pe o farfurie rece.Daca picatura de dulceata se incheaga cand ia contact cu farfuria rece,este gata.Stoarcem zeama de la o jumatate de lamaie.Amestecam usor si inchidem
Turnam dulceata de mure,fierbinte,in borcane curate.Le strangem capacele si le asezam cu gura in jos.Eu le acopar cu o patura pana a doua zi.
Pastrez borcanele cu dulceata in camara.

Am dulceturi si gemuri, de ani de zile, preparate in acest mod. Sunt intacte. :)




Pofta buna !

8 comentarii:

  1. Ce pofta mi-ai facut! Arata yumyyyy

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bună dulceața! La noi încă nu au apărut murele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bunatate! Anul acesta nu am mai facut, am pus doar la congelator.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte buna dulceata de mure!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Unde ai disparut? A trecut vacanta de mult! :))
    pupici!

    RăspundețiȘtergere