miercuri, 30 aprilie 2014

Ghiveci de linte

O alta reteta de mancare gatita ,sanatosa si satioasa ,cu legume si carnaciori semiafumati.
Lintea are o valoare nutritionala ridicata,continut ridicat de proteine si fibre,vitamine din complexul B,fier,fosfor,magneziu,potasiu,zinc ,ca si soia sau nautul.





Ingrediente pentru 6 portii generoase :

500 g linte fiarta
4 carnaciori fripti
300 g ciuperci fripte in tigaie cu putina sare
1 ceapa mare tocata
2 morcovi medii, taiati in felii subtiri
3 ardei copti  tocati
3 cartofi taiati cuburi
6 catei de usturoi
1/2 lingurita de maghiran
putina boia iute
3 linguri cu bulion
sare si piper

ceapa verde pentru decor

Mod de preparare :

Intr-o cratita intinsa, incingem 100 ml de ulei si calim la foc mic ceapa.Adaugam morcovii feliati si-i alergam un pic prin cratita .Punem si cartofii,adaugam 200 ml de apa si lasam la capac pana cand legumele sunt pe jumatate fierte .
Acum,punem lintea, ardeii copti tocati ,ciupercile fripte si carnaciorii fripti taiati in bucatele mai mici..
Mai punem putina apa,daca mai este nevoie.Amestecam ,lasam 5 minute sa clocoteasca si sa se intalnesca aromele ; adaugam usturoiul zdrobit.
Punem si bulionul diluat in 50 ml de apa,boia iute,maghiranul,sare si piper.Inca 5 minute pe foc mic - si gata .

Mie imi place sa aduc un plus de savoare acestei mancari prin faptul ca adaug ciupercile,ardeii si carnaciorii, fripti in prealabil.

Servim ghiveciul  in bol de paine si presaram ceapa verde tocata.

Sa aveti pofta ,este delicios !






Sursa : Revista Ioana



2 comentarii:

  1. O portie generoasa, mai ai si pentru mine ??? Delicioasa papita ta, inclusiv "castronelul" ... Pupici *

    RăspundețiȘtergere