sâmbătă, 26 aprilie 2014

Pateuri cu peste

Cei care prefera mancarurile pe baza de peste se vor bucura degustand aceste pateuri umplute cu macrou .


Ingrediente :

600-700 g file de macrou
1 pachet aluat congelat pentru pateuri (1 kg foietaj)
3 oua fierte
o mana de patrujel
sucul de la 1/2 lamaie
sare si piper


Intr-o tigaie, punem sa se rumeneasca pestele in putin ulei,mai mult il frigem.Cand este gata il asezonam cu sare si piper.
Ouale fierte le taiem cubulete,pestele il zdrobim cu furculita,patrunjelul il tocam foarte marunt.
Amestecam toate ingredientele si le stropim cu zeama de lamaie.


Aluatul il decupam in patratele si asezam pe fiecare dintre ele cate o lingura de umplutura.Le impachetam parte peste parte sau plic.Marginile le vom presa cu furculita ca sa se lipesca.


Ungem pateurile cu ou batut si le presaram cu seminte de mac,susan sau in .
Le asezam intr-o tava si le dam la cuptor incins pentru 30 de minute.

Vom avea niste pateuri delicioase !

Pofta buna !



Cum filetam corect pestele :

Avem nevoie de : - un cutit cu lama flexibila,de dimensiune medie,bine ascutit,care sa taie usor, sa nu rupa.
                            -  tocator,sub care asezam o laveta umeda sa nu alunece.

Cu ajutorul cutitului se face o taietura mica de-a lungul burtii.Se scot intestinele,apoi se spala pestele sub jet de apa rece,ca sa se indeparteze orice urma de sange.Se tamponeaza cu servetel de hartie.

Se asaza pestele astfel incat coloana vertebrala sa fie orientata inspre tine.Se taie incepand de la spatele capului pana se ajunge la coloana vertebrala.

Se rasuceste cu grija inspre coada.Apoi,cu mana pe fileu,se taie usor de-a lungul coloanei vertebrale,printr-o miscare de alunecare

Pentru a indeparta oasele se asaza ambele fileuri cu pielea in jos si se face o incizie oblica pe langa dunga mario din mijloc,avand grija sa nu se taie pielea.

Spor la treaba !






6 comentarii: