luni, 7 octombrie 2013

Mancare de conopida cu pui

Mancare cu aroma de toamna ! :)
Am cumparat conopida pentru murat,dar am oprit si pentru mancarica cu pui,traditionala in fiecare toamna .
Daca folosim toate partile de la pui,va fi mult mai gustoasa.



Ingrediente:

1 pui taiat in bucati
1 conopida mare
2 ardei kapia  / grasi
1 ceapa mare
1 cana de rosii cuburi
patrunjel
sare,piper si putin cimbru

 Spalam puiul si legumele .
 Pentru inceput, desfacem conopida in buchetele si o fierbem in apa cu sare pana patrunde furculita.Avem grija sa o firbem "al dente".
O scurgem de apa.


Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei si calim bucatile de pui presarate cu sare.Le scoatem si pe ele.



In aceasta tigaie calim ceapa tocata,adaugam ardeii taiati fasii lungi si cand s-au inmuit putin turnam rosiile. Asezonam cu sare,piper si cimbru. Inchidem focul.
Asezam conopida intr-o tava sau cratita mare,turnam legumele peste ea si asezam deasupra bucatile de pui.
Presaram patrunjel si dam la cuptor incins pentru 30 de minute.
Este o bunatate de mancarica.


Pofta buna !









7 comentarii:

  1. Bună Adina!
    Arată super și cred că a fost tare gustoasă!
    O zi minunată îți doresc!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. arata tare apetisant, simpatica lingra :))))))00

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce buna trebuie sa fie! Ador conopida!

    RăspundețiȘtergere
  4. 2 ingrediente dragi mie, conopida si puiul ;)
    Nu refuz!

    RăspundețiȘtergere