luni, 17 iunie 2013

Peste rece cu glazura de portocale

Va invit la masa! 
Incercati un alt fel de a servi pestele!




800 g peste (merluciu,cod sau pestele folosit de mine - nototenia care este un salau de Antarctica)
5 portocale
100 g faina
1 lingura rasa amidon
sare,piper negru boabe,chilli uscat
2-3 foi de dafin

Stoarcem portocalele si pastram zeama.
Curatam bine pestele si il  taiem in bucati mari.Tavalim bucatile de peste prin faina,le scuturam si le prajim in ulei de floarea-soarelui incins.
Le scoatem pe hartie absorbanta,apoi le transferam intr-o tava sa se raceasca.
Intre timp ,punem la fiert zeama de portocale aromatizata cu boabe de piper,foile de dafin si chilli
uscat.

Adaugam amidonul desfacut in putina apa si lasam totul sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase,amestecam bine.
Turnam sosul obtinut peste pestele rece.
Potrivim gustul de sare si lasam pestele sa se marineze cel putin 3 ore.
Servin preparatul rece,decorat cu felii de portocale si,dupa gust ,cu o garnitura de fasole verde.

Este pur si simplu...reconfortant,lipicios,gustos si minunat de aromat !:)

Pofta buna!




4 comentarii: