Trebuie sa va spun ca trufele de ciocolata preparate in casa sunt o surpriza placuta pentru familia sau prietenii dumneavoastra.Imaginati-va ca le puteti ambala cu dichis si sa oferiti cadou aceste delicii ciocolatoase.
Se pregatesc destul de usor si odata ce le veti gusta,veti descoperi ceva deosebit!:)
Mie,spre exemplu,imi este suficienta o cana mare de cappuccino si o muscatura din trufa fina,aromata,picanta usor si am atins paradisul gustului!
Ingrediente:
500 g ciocolata neagra, minim 52% cacao
200 g ciocolata cu lapte
400 ml smantana dulce,grasa, pentru frisca
35 g unt, 82% grasime
cateva cuisoare zdrobite
chilli uscat
50 g cacao
Mod de preparare:
Topim ciocolata la microunde in trepte de cate 20 de secunde si amestecam de fiecare data.
Smantana dulce o punem intr-o craticioara si o asezam pe foc mic impreuna cu chilli maruntit si cuisoarele zdrobite.Lasam pe foc doar pana se incalzeste!!!
Turnam,cate putin, smantana calduta peste ciocolata topita si omogenizam bine cu o spatula de silicon sau lemn.L a final, punem 35 g de unt moale in compozitia fina si aromata.Amestecam.
Turnam crema intr-o forma patrata sau dreptunghiulara(20 cm)stropita cu putin ulei si apoi tapetata cu folie alimentara.O dam la congelator pentru 2 ore sau la frigider pana se intareste.
Taiem frufele in cuburi pe care le tavalim prin cacao multa sa nu se lipeasca intre ele.
Le putem pastra in congelator pentru cateva luni!
Deliciu!
Pofta buna!
Vai de mine! M-ai omorat cu minunatiile astea. Vreau si eu un patratel cat de mic...
RăspundețiȘtergereCe nebunieee!
RăspundețiȘtergereM-ai terminat!
De acum sotul meu nu o sa vrea decit trufe de casa :( .
(Deci o sa am mereu treaba)
Se putea sa nu-mi strici tu ziua? :)))))
RăspundețiȘtergereCred ca sunt o nebunie!
pupici! ♥
Un deliciu! O zi placuta1
RăspundețiȘtergereeu am facut bomboane asa...sunt nemaipomenite, si le poti adauga orice arome vrei!
RăspundețiȘtergereeu ma feresc de ardei iute ;), dar imi fac rau cu ochiul trufele tale :)))
RăspundețiȘtergereBună Adina!
RăspundețiȘtergereCred că sunt un deliciu!
O zi frumoasă îți doresc!
Cu drag!
Wow cat de bine arata!!!
RăspundețiȘtergereAm facut si eu mai demult,dar fara iute si sub forma de bomboane.Sunt intr-adevar o nebunie!Acum mi-ai facut pofta cu bucatile acestea delicioase!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Vai, cat de frumos pot sa arate!! Bucati perfecte si ciocolatoase la maxim! Vreau si eu :D
RăspundețiȘtergereVai de mine, ce bune or fi! Trebuie sa incerc si eu! No' cum sa mai dorm eu acuma cand gandul imi sta numai la bucatica aia muscata, spune tu?
RăspundețiȘtergereVa multumesc din suflet!
RăspundețiȘtergereCe bine arata... Parca le si simt gustul divin!
RăspundețiȘtergereeu cu rulouri de mere ..dar tu cu asa ceva??? ce bune trebuie sa fie !!!!!!!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!
RăspundețiȘtergerePupici !:)
RăspundețiȘtergereun adevarat deliciu culinar si "intunecat", mor dupa ciocolata, mai ales daca se afla pe orice fel de prajitura, excelente trufele:)
RăspundețiȘtergereAcesye trufe mexicane merg şi prăjite.Se face un aluat subțire ca o smântână di făină,putin zahăr,praf de copt şi ou.Se dau aşa congelate pri aluat şi se prăjesc uşor astfel încât mijlocul lor să rămână rece.Se tund moțurile de aluat din jurul lor,se pudrează cu cacao şi se servesc alături de fructe(zmeură,căpşuni etc.)t.
RăspundețiȘtergere