vineri, 7 iunie 2013

Pastravi la cuptor cu doua umpluturi

Doua feluri usoare,gustoase si speciale de a pregati acest minunat si popular peste !
Doua retete pentru o cina in familie care o sa va incante .
Este pestele meu preferat pe care-l cumpar ori de cate ori ajung la munte,si imi iese in cale o pastravarie.:)


Ingrediente pentru 4 pastravi umpluti cu rosii si masline:


4 pastravi medii
4 rosii
1 ceapa
100 g masline rondele
4 catei de usturoi
1 legatura de patrunjel
4 lingurite de ulei de masline
2 lingurite de zeama de lamaie
sare,piper,chilli uscat
hartie de copt

Intr-un mojar,zdrobim usturoiul si-l frecam cu ulei,sare,piper si zeama de lamaie pana se obtine o pasta omogena.
Se curata,se spala si se usuca  pestii,apoi se ung cu pasta de usturoi.
Separat,amestecam maslinele cu ceapa taiata rondele,rosiile in cubulete,chilli si patrunjelul tocat marunt.
Umplem pestii cu acest amestec si-i asezam pe hartie de copt.
Daca a ramas umplutura,pune-o deasupra .
Optional,daca ne place,mai punem usturoi tocat deasupra pestilor.
Strangem foarte bine hartia la capete.Asezam pastravii intr-o tava si-i lasam la cuptor,la foc moderat,30 de minute.




Sunt extraordinari !:)



Ingrediente pentru 4 pastravi umpluti cu ciuperci si lamaie:

4 pastravi medii
300 g ciuperci feliate
200 g unt
2 lamai
marar
chilli
folie de Aluminiu



Pastravii curatati se asaza fiecare sub doua cubulete de unt ,pe folie de aluminiu ;se asezoneaza bine pe interior si exterior cu sare,piper,chilli.In burta pestilor punem cubulete mici de unt, marar tocat,felii de lamaie si ciuperci.Presaram marar si strangem bine folia la capete.
Dam la cuptor super incins pentru 20-25 de minute.



Cand desfacem folia sau hartia pergament avem grija sa nu risipim zeama gustoasa pe care o vom savura cu o bucatica de paine neagra.:)

Putem servi cu baby carrots trasi la tigaie cu putin marar.




Deliciosi !

Pofta buna!

15 comentarii:

  1. sunt mare mancatoare de peste !

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Este un peste atat de gustos,mai ales afumat in crengute de brad,o nebunie!:)

      Ștergere
  3. Si ce te faci cand nu iubesti pestele? :))
    pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot pastrav am gatit si eu azi! O sa tin minte si variantele tale! Arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Adina,

    Am inclus blogul tau in pagina de partenerii a site-ul retete-mancare.com (http://www.retete-mancare.com/parteneri), as fi recunoscator daca ai putea sa ma ajuti cu un loc in lista ta de blogroll. Datele site-ul sunt (www.retete-mancare.com) ancora link Retetele lui Cornel.

    Iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata genial! Nu mai zic de gust, de care sunt sigura ca e genial! Nu am mai mancat peste de ceva timp si sincer, tare mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere