luni, 24 iunie 2013

Farfalle cu bacon si vinete


"E amuzant sa faci paste;trebuie preparate cu dragoste ,apoi mancate repede,cu entuziasm si poate chiar cu plescaituri, daca e nevoie!"spunea Jamie Oliver intr-o carte de-a sa.
Cu respect,inteligenta si simplitate,pastele pot fi combinate cu legume,peste si carne pentru a prepara o masa delicioasa care va va face sa simtiti ca tocmai v-ar fi imbratisat o "mamma italiana"!:)





Ingrediete:

500 g paste farfalle
250 g rosii cherry
100 g bacon crud-uscat(taiat cubulete)
250 g mozzarella
1 vanata taiata cuburi
cativa catei de usturoi
1 ceapa mica
oregano 
patrunjel sau busuioc
sare,piper si fulgi de chilli (dupa gust)

Mod de preparare:

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet.

Am rumenit baconul intr-o tigaie mare,l-am scos si in aceiasi tigaie am pus 2 linguri de ulei de masline in care am calit usor ceapa si usturoil tocate marunt.Am adaugat vanata,m-am plimbat cu paleta prin tigaie,am pus capacul si am lasat asa 3-4 minute.
Apoi,am adaugat un polonic de apa de unde fierb pastele,sare,piper,oregano,chilli si al mai lasat sa fiarba la foc mic inca 5 minute.Urmeaza rosiile cherry,taiate in doua,amestec usor si adaug baconul,pastele scurse fierte al dente si... gata,servim cu mozzarella si patrunjel .

MI-NU-NA-TE !:)


9 comentarii:

  1. Ce pofta mi s-a facut uitandu-ma la poze :) Cred ca sunt delicioase aceste paste.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fluturas nu mai ai aripioare, ca Adina v-a fiert si v-a condimentat... Hmmm, delicioase pastele in oricare varianta ar fi facute.

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte bune si arata minunat la tine in farfurie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata minunat, iar gustul cu siguranta este desavarsit! Cu siguranta o reteta pe care as savurao in cel mai mic detaliu!

    RăspundețiȘtergere
  5. eu iti dau un muffins iar tu imi dai o portie de farfalle minunate

    RăspundețiȘtergere