Varietatile noi de vinete m-au facut sa ma razgandesc si trag catre modalitati inteligente de de a le gati.
Aceste rulouri sunt absolut delicioase si foarte sanatoase.
O sursa buna de calciu,acid folic,fibre,vitamina C si fier.
Ingrediente:
500 g branza ricotta
7-8 linguri ulei de masline
500 g spanac oparit si foarte bine scurs
1 praf de nucsoara
350 g suc de rosii cu pulpa
4 linguri de pesmet
4 linguri de parmezan ras
sare si piper
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 220 de grade.Se ung cu ulei ambele parti ale feliilor de vinete si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Se dau la cuptor 15-20 de minute,pana se inmoaie.In acest interval se intorc feliile de vinete pe cealalta parte o singura data.
Intre timp,se amesteca spanacul racit cu nucsoara,sare,piper si ricotta.
Amestecam cu o paleta.
Se pune cate o lingura din compozitia de spanac in mijlocul fiecarei felii de vinete.Se ruleaza si se asaza cu marginea libera in jos,intr-un vas termorezistent.
Se procedeaza asa cu toate feliile.Peste acestea se toarna sucul de rosii,se presara pesmetul si parmezanul.
Se dau la cuptor 20-25 de minute,pana se rumenesc usor.
Mi-au iesit 20 de rulouri.
Va doresc pofta buna!
Rulourile sunt grozave!
Și mie îmi plac vinetele tare mult. Te cred că sunt delicioase rulourile.
RăspundețiȘtergereO grozavie rulourile tale! Fur si eu unul. ;)
RăspundețiȘtergereSunt grozave! Merci de reteta!
RăspundețiȘtergerePrecis la facem acum in weekemd!
pupici Adina! >:d<
lesin aici :)
RăspundețiȘtergereTe cred ca sunt grozave ;) Pupici
RăspundețiȘtergereSuperbe rulouri!!!
RăspundețiȘtergere