vineri, 24 mai 2013

Rulouri de vinete cu spanac si ricotta

Iubesc vinetele si le prepar sub mai multe forme.Inainte, ma descurajau retetele care propuneau sa le sarez , sa le las la scurs pentru a scapa de gustul amar.
Varietatile noi de vinete m-au facut sa ma razgandesc si trag catre modalitati inteligente de de a le gati.
Aceste rulouri sunt absolut delicioase si foarte sanatoase.
O sursa buna de calciu,acid folic,fibre,vitamina C si fier.




Ingrediente:

3 vinete,taiate in felii,pe lungime
500 g branza ricotta
7-8 linguri ulei de masline
500 g spanac oparit si foarte bine scurs
1 praf de nucsoara
350 g suc de rosii cu pulpa
4 linguri de pesmet
4 linguri de parmezan ras
sare si piper



Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 220 de grade.Se ung cu ulei ambele parti ale feliilor de vinete si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Se dau la cuptor 15-20 de minute,pana se inmoaie.In acest interval se intorc feliile de vinete pe cealalta parte o singura data.


Intre timp,se amesteca spanacul racit cu nucsoara,sare,piper si ricotta.


Amestecam cu o paleta.
Se pune cate o lingura din compozitia de spanac in mijlocul fiecarei felii de vinete.Se ruleaza si se asaza cu marginea libera in jos,intr-un vas termorezistent.
Se procedeaza asa cu toate feliile.Peste acestea se toarna sucul de rosii,se presara pesmetul si parmezanul.
Se dau la cuptor 20-25 de minute,pana se rumenesc usor.
Mi-au iesit 20 de rulouri.



Va doresc pofta buna!

Rulourile sunt grozave!

6 comentarii: