luni, 20 mai 2013

Foi fragede cu crema de cacao si rom

Oricine poate transforma o masa intr-un moment de relaxare,incununat,evident,de un desert reusit.Aceasta prajiturica face deliciul unei mese reusite 
Pentru mine prajiturile in foi sunt the best !




Ingrediente pentru 4 foi coapte pe dosul unei tavi (22/30 cm):


8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri lapte(sau chiar apa)
2 oua
1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
30 linguri de faina(aprox.)
un strop de sare


Ingrediente pentru crema:

- 500 ml lapte
- 8 linguri de zahar
- 2 linguri cacao
- 6 linguri faina
- 250 g margarina sau unt

Mod de preparare foi:

Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema.Apoi,adaugam pe rand,celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti.Coacem foile pe fundul tavii unse cu putin ulei.

Foile se intind usor si se coc foarte repede,pana prind putina culoare pe margini.


Mod de preparare crema:

Incalzim putin laptele si jumatate din el se adauga peste cacao,faina,zahar si amestecam cu un tel.Adaugam si restul de lapte.Punem pe foc mic si amestecam bine pana se ingroasa.

Dam crema la o parte de pe foc si adaugam margarina,amestecam pana se incorporeaza.

Lasam crema sa se raceasca si punem esenta de rom.


Impartim crema in 4 parti egale pe care o distribuim intre foi,inclusiv deasupra.


Dam prajitura la rece,a doua zi o portionam.


Este foarte buna,frageda,cremoasa si desigur,aromata!:)


Pofta buna!


30 de comentarii:

  1. M-ai facut sa-mi ploua în gura...... :((
    Excelente!

    RăspundețiȘtergere
  2. Și mie îmi plac prăjiturile cu foi numai că mi-e greu să coc foile :). Tare faină-i prăjitura ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vin cu o sticla de rom adevarat, daca-mi dai vreo jumatate din tava cu praji...

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata apetisant, cum sa refuzi! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow,ce bine arata,ador prajiturile cu foi!!!Cat am lipsit am pierdut o gramada de bunatati aici la tine.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Daaa...si mie imi plac prajiturile cu foi, enorm ;) Mai greu ma pun eu sa le fac, dar si cand le fac nu ma opresc din mancat :D Te pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu e corect, m-ai omorat cu prajiturile astea!!! Arata prea bine si nu le pot gusta, oricat m-as invarti pe langa monitor! Prea bune, Adina!

    RăspundețiȘtergere
  8. Prajiturile cu foi sunt un deliciu. pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ah, prajiturile cu foi...ce bune sunt!!! Se topesc in gura, la fel ca a ta, sunt convinsa ;-)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ador prajiturile cu foi! Preferata mea e umpluta cu crema de nuci, o feerie de gusturi!

    RăspundețiȘtergere
  11. Adina, sa stii ca am facut :)) si ies la marele fix, exact cum spui tu; nu am mai avut timp sa fac poze, ca in doua ore dupa ce am taiat s-au si mancat. Cam putine pentru olandezii astia care mananca doar plastice. M-au intrebat chiar aseara ce ai mai facut bun, sa nu uit sa iti verific blogul. Deci inseamna ca si ei iti multumesc :)
    M-a uimit cat de repede se coc foile, si ce bune sunt.
    Zile frumoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te imbratisez cu mare drag,multumesc mult!
      Te mai astept.:)

      Ștergere
  12. Adina ,cat de mare-i tava ta ? pt tava de la aragaz ar merge cantitatile astea ?

    RăspundețiȘtergere
  13. sorry , abia acum am vazut c-ai dat dimensiunea tavii.
    oare daca fac in tava mare -pt curcan - ar trebui sa dublez cantitatile ?
    cred ca-i mortala prajitura asta si ieftina

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna seara,Adina.Chiar ma intrebam cand vei posta prajitura aceasta,despre care am doar amintiri frumoase,pline de nostalgie si pe care o laud ori de cate ori am ocazia,ma bucur sa o gasesc pe blogurile unor doamne mai tinere,care nu gasesc aceasta prajitura demodata ...E prajitura copilariei mele,mama mea batrana si buna,care nu mai este de multi ani printre noi o facea mereu(drept este ca nu avea multe retete,facea doar cateva prajituri),cred ca iubesc prajitura nu doar pentru gustul ei bun,ci ca un omagiu adus amintirii mamei mele....Multumesc pentru ca postezi retete mai vechi,arata foarte bine,iar gustul,divin.

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc pentru reteta . Foarte buna :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna Adina...ce as putea pune in loc de amoniac???

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna Adina...ce as putea pune in loc de amoniac???

    RăspundețiȘtergere
  18. Andreea, poti sa pui praf de copt sau bicarbonat de sodiu !
    Oricum, foile se fragezesc de la crema !
    Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  19. Andreea, poti sa pui praf de copt sau bicarbonat de sodiu !
    Oricum, foile se fragezesc de la crema !
    Pupici !

    RăspundețiȘtergere