Aceasta negresa o pregatesc de ani buni si se prepara foarte repede,folosind ingrediente pe care le aveti deja in casa.
Negresele sunt echivalentul autohton al celebrelor "brownies" cu gust intens de ciocolata,cu miez moale si crusta crocanta . Initial ciocolata nu se afla printre ingrediente,fiind un produs scump,ci se folosea doar pudra de cacao. In compozitie se mai pot adauga nuci,alune,fructe confiate sau bucati de ciocolata.
Brownie era una dintre cele mai populare prajituri pentru cafea sau ceai atat in Anglia, cat si in Statele Unite,dar in ultimii ani a devenit populara in toata lumea !
O veti indragi,cu siguranta!:)
Ingrediente:
5 oua
250 g zahar
250 g faina
150 ml lapte
250 g unt sau margarina
4 linguri cacao
3 plicuri zahar vanilat
esenta de rom (dupa gust)
fulgi de ciocolata si/sau nuca de cocos
Mod de preparare:
Intr-o craticioara,pe foc mic,se topeste margarina cu zaharul.Se adauga cacaoa si laptele.Se lasa pe foc sa dea doar cateva clocote,pana se topeste tot zaharul.
Din acest sos oprim 18 linguri, pentru glazura, si punem in el cateva picaturi de esenta de rom.Dam deoparte.
Restul ( sosul sa fie aproape rece) se amesteca ,cu mixerul la viteza mica,cu albusurile batute tare,ca la bezea.Se adauga apoi galbenusurile,faina in ploaie,vanilia,esenta de rom si praful de copt stins in putin otet.Este bine ca in momentul in care adaugam faina sa dam la o parte mixerul si sa folosim o paleta cu care sa amestecam prin rasturnare,usor.
Restul ( sosul sa fie aproape rece) se amesteca ,cu mixerul la viteza mica,cu albusurile batute tare,ca la bezea.Se adauga apoi galbenusurile,faina in ploaie,vanilia,esenta de rom si praful de copt stins in putin otet.Este bine ca in momentul in care adaugam faina sa dam la o parte mixerul si sa folosim o paleta cu care sa amestecam prin rasturnare,usor.
Se toarna intreaga compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca.40 de minute la foc mediu.
Tava cu dimensiuni 22/30 cm.
Tava cu dimensiuni 22/30 cm.
Dupa ce s-a racit putin blatul se intinde restul de sos,cel oprit,si se presara imediat fulgii de ciocolata sau nuca de cocos rasa.
Se formeaza o crusta delicioasa.
Pofta buna !
Pofta buna !
Cu siguranta un deliciu! Imaginile vorbesc de la sine.
RăspundețiȘtergereImmm ce-as manca cateva bucati.Arata super bine.
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata cred ca si gustul e pe masura usor umed,ciocolatos Gabriela.
RăspundețiȘtergereCred ca sunt mai mult decat delicioase!
RăspundețiȘtergereO saptamana faina draga mea!✿
Chiar că arată exact pe gustul meu.
RăspundețiȘtergereE o super prajiturica :) Preferata tuturor ;) Pupici
RăspundețiȘtergereArata super bine prajiturica,cu siguranta este delicioasa.
RăspundețiȘtergereAm s-o incerc si eu.
Pupici.
Chiar arata super delicios ! :)
RăspundețiȘtergereDupa ce ca e neagra, mai are si fulgi de ciocolata pe deasupra!!! Buna rau!
RăspundețiȘtergereVa multumesc!
RăspundețiȘtergereNegresele sunt si preferatele mele, iar ale tale arata foarte bine!!!
RăspundețiȘtergereArata super, dar am cuptor electric cat inseamna foc mediu,150 grade sau mai mult ,multumesc!
RăspundețiȘtergereDiana,foc mediu - 170-180 de grade,din ce m-am documentat!
RăspundețiȘtergereNu te stresa,se face usor,doar sa nu fie temperatura foarte mare!
Te pup.
O saptamana usoara!:)
Ce bunatate ai facut!!!
RăspundețiȘtergereNu are nimic pentru crescut, praf de copt, de exemplu?
RăspundețiȘtergereDa,are un plic de praf de copt,scrie in modul de preparare !
ȘtergereAm uitat sa-l trec la ingrediente,scuze !
Spor la treaba ,o sa va placa ! :)