Ingrediente:
1 borcan cu gem de prune
Pt.foi:
10 linguri cu apa
15 linguri cu suc de rosii
15 linguri cu ulei
1 lingurita cu varf de amoniac
1 ou mare
faina cat sa se formeze un aluat bun de intins (700-800g)
sare
Pentru crema:
250 g margarina sau unt
2 cani cu lapte
6 linguri cu gris
8 linguri cu zahar tos
4 linguri cu zahar pudra
1/2 portocala
Mod de preparare foi:
Se amesteca ingredientele pentru foi si se incorporeaza faina treptat,pana ce aluatul se poate intinde.
Se imparte in 4 bucati ,se intind din ele foi si se coc pe dosul tavii unsa cu unt.
Crema de portocale:
Se pun pe foc laptele,grisul si zaharul tos.Se amesteca cu telul sa nu se lipeasca pana se ingroasa apoi se da deoparte si adaugam coaja rasa fin de la o jumatate de portocala.
Se freaca untul cu zaharul pudra pana devine crema,se incorporeaza treptat crema de gris lasata putin sa se raceasca (sa nu fie fierbinte) si zeama de la o jumatate de portocala.Amestecam.
Se asambleaza prajitura iar la mijlocul ei se pune un strat generos de gem.
Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pana a doua zi cand foile se fragezesc.
Se pudreaza cu zahar farin vanilat!
Delicioasa si foarte aromata!:)
Pofta buna!
Cred ca sunt excelente!
RăspundețiȘtergereMai ales ca a si nins pe ele! :))
pupici draga mea!
Nu am mâncat niciodată prăjituri cu suc de roșii:).
RăspundețiȘtergereninse...super !
RăspundețiȘtergereo prezentare de poveste...iar la mine e muuuulta zapada acum, asa ca se potriveste perfect imaginea asta acum!
RăspundețiȘtergeremai mult ca sigur ca o voi incerca :)
RăspundețiȘtergerePupici
Vai ce frumos arata!!!Niste patratele perfecte! Pup
RăspundețiȘtergereCe frumos arata! O bunaciune ai facut aici!!! Trebuie incercata!
RăspundețiȘtergereDar ce bunatate de prajitura ai pregatit!!!
RăspundețiȘtergereBună Adina!
RăspundețiȘtergereArată super!
Un weekend excelent să ai!
Te pup.
Va multumesc pentru vizita si pentru faptul ca mi-ati apreciat prajiturica!
RăspundețiȘtergerePupici!:)
e f f buna eu am facut mereu cu lamaie acum o fac rar 2-3 x pe an dar cand erau copii micio faceam f des si le placea dar si acum ,cand o fac osavureaza cu placera si nepotii mei
ȘtergerePãstreazã-mi si mie, sunt yummy:)
RăspundețiȘtergereEu o fac cu lamaie in loc de portocala. O sa incerc si cu portocala, pentru ca toate retetele tale imi ies super!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult !
RăspundețiȘtergerePupici !