luni, 22 octombrie 2012

Ciorba de afumatura cu smantana si tarhon

Va poftesc la masa sa serviti o farfurie plina de ciorba savuroasa cu afumatura,smanatana si tarhon.
Tarhonul pune in evidenta gustul afumaturii.
Pregatiti aceasta ciorbica pentru familia dumneavoastra si veti simti aprecierea lor.:)




Ingrediente :

1 kg coaste afumate de porc
2 ardei grasi
1 radacina de telina mica
1 pastarnac
2 morcovi
3 cartofi
1 ceapa
4 galbenusuri de ou
400 g smanatana
tarhon uscat
2 litri de bors de casa
sare si piper alb

Mod de preparare:

Am spalat scaricica sub jet de apa calduta si apoi am taiat-o bucati.


Am pus afumatura la fiert in 4 litri de apa si cand am vazut ca incepe sa se inmmoaie am aruncat peste ea radacinoasele taiate marunt.Dupa cateva clocote s-au pus la fiert si restul de legume.
Borsul l-am dat in fiert si l-am adaugat in oala cand legumele erau fierte al dente.
Galbenusurile au fost amestecate cu smanatana,sare si piper alb.Am pus un polonic de ciorba peste acest amestec si apoi am turnat in oala.
Gata, acum am dres ciorba minunat de aromata.
La final am presarat 2 linguri de tarhon si dupa un clocot, am inchis.

Pentru toti  gurmanzii,pofta buna!:)





9 comentarii: