luni, 3 septembrie 2012

Tarta cu smochine si crema frangipane


Face parte din meniul spaniol de toamna;este atat de gustoasa, usor de pregatit si nu in ultimul rand,poarta semnatura iubitului meu bucatar,Gordon Ramsay.:)

O tarta cu smochine;aceste fructe mici,delicioase si foarte dulci,detoxifiante si cu un puternic aport de iod benefic pentru functionarea sistemului endocrin. 

Va poftesc,asadar,la masa !



Ingrediente:

450 de aluat foitaj,gata facut
faina pentru presarat
1 galbenus batut,pentru glazurat
smochine coapte

Frangipane:

100 g unt,la temperatura camerei
100 g de zahar pudra vanilat si inca putin pentru pudrat
1 galbenus mare,batut
100 g migdale macinate
25 g faina

Pentru servit:


miere
smanatana grasa

Mod de preparare:

Prepara mai intai crema frangipane.Intr-un castron,freaca untul cu zaharul pudra pana se face crema,apoi adauga incet galbenusul batut,amestecand pana se incorporeaza perfect.Adauga migdalele macinate si faina si amesteca pana se omogeniozeaza compozitia.
Acopera castronul si lasa crema frangipane sa se odihneasca circa 5 minute.
Incalzeste cuptorul la putere mare.

Pe o suprafata pudrata usor cu faina,intinde aluatul intr-o foaie de grosimea unei monede.Cu o farfurie mica,decupeaza din aluat 4 discuri.Lasa o margine de 1 cm si traseaza usor un chenar de jur imprejurul discurilor cu varful unui cutit,fara a sectiona complet aluatul.
Pune discurile pe o tava mare de copt si unge marginile cu galbenus.
Intinde un strat subtire de crema frangipane in mijlocul fiecarui disc.


Taie smochinele rondele.Aranjeaza-le in cerc peste crema.Pudreaza tartele cu un pic de zahar farin si coace-le circa 20 de minute,pana cand aluatul devine crocant si auriu.Alutul de pe margine creste in jurul smochinelor.
Cand tartele sunt calde inca ,stropim cu miere peste smochine.
Lasa tartele sa se racoreasca si serveste-le cu smantana.

Pofta buna tuturor vizitatorilor mei !:)








7 comentarii:

  1. Ce bunatate de tarta! No', Adina, pe unde ai fost de-ai cules smochine? Tare bine arata!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. E o delicatete desertuln tau, dar vorba lui Gabriela, ai cumva un smochin in curte, ca daca cumperi de la supermarket cate ai tu acolo, e o avere. Asa ca tare asi da o fuga pana la tine sa ma satur de smochine. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. O prietena foarte draga are un smochin in curte si s-a chinuit o saptamana sa mi le culeaga :) pentru ca ele se coc treptat si aduni 2-3 pe zi.
    Profit de acest mesaj sa-i multumesc inca o data si pe voi va pup pentru aprecieri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Primesti oaspeti?Sa vezi ce repejor ajung la degustat.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Adina, arata super....vin si eu la masa la tine!! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu va mai obositi :)) ca desertul nici nu a apucat sa se raceasca si a fost devorat!:)

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere