Ingrediente pentru 4 persoane:
2 bucati piept de pui dezosat si fara piele
1 punga de cus-cus - 250 g
1 cutie cu naut fiert
1 lamaie
400 g iaurt grecesc
supa de pui sau 2 cuburi de pasare(instant)
2 fire de ceapa verde
3 catei de usturoi
1 ardei iute verde
patrunjel
2 fire de menta
ulei de masline
sare si piper
Pieptul de pui ,se spala foarte bine,se usuca,se taie in doua si se pune la marinat timp de 2 ore cu sare,piper,2 linguri de ulei de masline,coaja si zeama de lamaie.
Intre timp pregatim sosul racoritor:
Peste iaurtul grecesc punem 3 catei de usturoi zdrobiti, ardeiul iute fara seminte,cele 2 fire de ceapa verde,patrunjel,menta - tocate marunt.Asezonam cu sare si piper ; rezulta un sos grozav.:)
Intr-o tigaie incingem ulei de masline si frigem pieptul de pui marinat cateva minute la foc mic,pe toate partile.
Pastele marunte (cus-cus) se prepara conform instructiunilor de pe plic,dar cu supa de pui.
Cand sunt gata se amesteca cu boabele de naut scurse de apa din conserva.
Pregatim fiecare farfurie pentru servit cu piept de pui feliat,sos racoritor si garnitura de cus-cus cu naut.
Va doresc pofta buna !:)
Ce mancarica buna, vreau si eu o portie!! Pupici
RăspundețiȘtergereMa autoinvit la masa!!!!
RăspundețiȘtergereDelicioasa mancarea asta...fur farfuria cu totul!!
RăspundețiȘtergereInteresant sosul acela racoritor, cu adei iute, usturoi si menta! De retinut!
RăspundețiȘtergere