O prietena de-a mea a reusit sa cumpere forma si atat mi-a trebuit sa aud, ca am sarit cu cersitul !:)
In concluzie, m-am apucat de treaba si am copt nucile !:)
Ingrediente :
100 g zahar
1/2 pliculet praf de copt
2 vanilii
2 oua
150 ml ulei
faina cat cuprinde pentru a forma un aluat de fursecuri
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul.Urmeaza uleiul turnat in fir subtire in timp ce mixam.
Faina o amestecam cu praful de copt si incepem sa o adaugam peste crema de oua pana obtinem un aluat gros ca sa-l putem modela .
Formam bilute si le punem in forma incinsa pentru cateva secunde pe o parte si alte cateva secunde pe cealalata parte .
Crema folosita este cea de la Piersici :
500 ml. lapte
5 linguri faina
4 linguri zahar
4 linguri cacao
esenta de rom
2 galbenusuri
100 gr. unt
4-5 linguri finetti moale
Amestecam ingredientele uscate - faina,cacao si zahar- peste care adaugam laptele putin cate putin, sa nu faca cocoloase .Punem pe foc mic si amestecam pana se face ca o ciulama .O dam putin la o parte si adaugam 2 galbenusuri frecate,amestecam si punem iar pe foc adaugand untul .Amestecam bine, o dam la o parte ,punem finetti pentru un plus de gust si esenta de rom.
Foarte frumoase si bune.Vreau si eu.
RăspundețiȘtergereAm forma,dar nu are manere.Trebuie sa iau masuri ca sa o pot folosi.
Te pup!
Buna, foarte frumoase si sunt convinsa ca gustoase. Stii cumva de a gasit forma? Multumesc, Roxana
RăspundețiȘtergereRoxana, forma a cumparat-o de la un targ,balci,din Oltenita,jud.Calarasi!
ȘtergereTe pup !:)
Foarte interesanta reteta,dar eu nu am inteles ce se face cu cei 150ml de ulei:)
RăspundețiȘtergereAcum am vazut ca am uitat sa adaug uleiul. :)
ȘtergereDupa ce am mixat ouale cu zaharul am adaugat uleiul .Am omogenizat,apoi a urmat faina.
Multumesc de vizita !
Weekend linistit !